Antena 3 CNN Actualitate Şcoala cu toaleta peste drum. Grupul sanitar se află la 100 de metri de clădirea în care învaţă elevii

Şcoala cu toaleta peste drum. Grupul sanitar se află la 100 de metri de clădirea în care învaţă elevii

Şcoala cu toaleta peste drum. Grupul sanitar se află la 100 de metri de clădirea în care învaţă elevii
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Sep 2013   •   13:38

Elevii unei şcoli din judeţul Dolj sunt nevoiţi să traverseze strada ori de câte ori au nevoie să meargă la toaletă. Grupul sanitar al şcolii a fost construit peste drum, la 100 de metri de clădirea care adăposteşte sălile de curs.

Deşi nu are nici fosă septică, nici chiuvete, iar toaletele sunt de fapt nişte gropi, toaleta a costat 170.000 de lei.

Situaţia aceasta durează de opt ani, dar conducerea şcolii nu a făcut nimic în acest sens. Profesorii nu au putut decât să stabilească o serie de reguli în ceea ce priveşte mersul la toaletă.

Toaleta a fost construită în urmă cu opt ani, după ce o mare parte din curtea şcolii a fost revendicată de un sătean. Deşi la vremea respectivă s-au folosit 170.000 de lei pentru construcţia ei, toaletele sunt de fapt nişte gropi săpate în pământ, fără chiuvete, iar elevii se spală pe mâini la un furtun.

Primarul comunei Izvoare se gândeşte să cumpere de la cel care a revendicat terenul şcolii o bucată de pământ pe care să construiască o nouă toaletă.


×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close