Antena 3 Actualitate Școală din Galați împânzită de agenți SRI, după ce s-a găsit aparatură profesională de ascultare în clase. Primarul comunei: "S-au găsit după tablă"

Școală din Galați împânzită de agenți SRI, după ce s-a găsit aparatură profesională de ascultare în clase. Primarul comunei: "S-au găsit după tablă"

de Mia Lungu    |    07 Ian 2022   •   17:42
Școală din Galați împânzită de agenți SRI, după ce s-a găsit aparatură profesională de ascultare în clase. Primarul comunei: "S-au găsit după tablă"
Sursa foto: Hepta

Vineri dimineața, la Şcoala Gimnazială "Negoiţă Dănăilă" din sat Buceşti, comuna Iveşti din judeţul Galaţi, au fost descoperite mai multe dispozitive de ascultare, de către agentul de pază care este obligat să raporteze instituţiilor în drept un astfel de incident.

Maricel Gheoca, primarul din Ivești, a confirmat, pentru Antena 3, că au fost găsite sisteme de ascultare. Acesta a precizat că nu a reușit încă să ia legătura cu directorul școlii, prof. Carmen Oancă.

"Am informația că au fost descoperite sisteme de ascultare în sălile școlii "Negoiţă Dănăilă" din Bucești. Dupa tablă, ceva de genul ăsta. Nu am mai multe informații. Nu mi-am permis să pun întrebări, directorul școlii nu am putut să îl contactez", a declarat acesta, în exclusivitate pentru Antena 3

Școala a fost împânzită de echipe ale SRI şi ale altor structuri ale statului, potrivit monitoruldegalati.ro.

UPDATE 19:15 - A fost deschis dosar penal pentru violarea vieții private

Comunicatul oficial transmis de IPJ Galați

La data de 6 ianuarie a.c. polițiștii Serviciului Ordine Publică au efectuat un control la școala gimnazială, din localitatea Bucești, ocazie cu care au constatat că, în anul 2019, o societate comercială ar fi desfășurat activități de instalare a unor sisteme de alarmare împotriva efracției, fără a deține licență de funcționare. 

În urma constatărilor, a fost întocmi dosar penal pentru violarea vieții private și instalarea și întreținerea sistemelor de alarmare împotriva efracției, fără a deține licență de funcționare în domeniu.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close