Antena 3 CNN Actualitate Scutul de la Deveselu va fi modificat, din cauza amenințării nord-coreene

Scutul de la Deveselu va fi modificat, din cauza amenințării nord-coreene

Scutul de la Deveselu va fi modificat, din cauza amenințării nord-coreene
13 Oct 2017   •   23:06

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a anunţat că Organizaţia are în vedere modificări ale sistemului antirachetă, operaţional în parte de la baza de la Deveselu, în România.

Creşterea razei de acţiune şi a preciziei rachetelor nord-coreene testate recent îndeamnă cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice să aibă în vedere modificări ale sistemului său antirachetă, operaţional în parte de la Deveselu, a declarat Stoltenberg. „Experţii noştri lucrează la tehnologie, la modul cum să îmbunătăţească sistemele noastre”, a declarat secretarul general al NATO, fără să ofere detalii în acest sens. „Folosirea forţei militare va avea consecinţe devastatoare. Eu cred că nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru”, a declarat Stoltenberg, răspunzând unei întrebări despre retorica războinică folosită de Donald Trump în criza nord-coreeană, arată News.ro.

„Statele Unite au dreptul să se apere şi să-şi apere aliaţii, însă, în acelaşi timp, sunt întru totul convins să nimeni nu vrea o soluţie militară”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Deveselu Coreea de Nord
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close