Antena 3 CNN Actualitate Se întâmplă în România. Primarul Brăilei: Am sunat personal la Electrica pentru o avarie şi, incredibil, am fost îndrumat să mă adresez Primăriei

Se întâmplă în România. Primarul Brăilei: Am sunat personal la Electrica pentru o avarie şi, incredibil, am fost îndrumat să mă adresez Primăriei

Se întâmplă în România. Primarul Brăilei: Am sunat personal la Electrica pentru o avarie şi, incredibil, am fost îndrumat să mă adresez Primăriei
Sursa foto: Foto: Dragomir Viorel Marian/Facebook
01 Noi 2019   •   14:55

Edilul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a făcut public faptul că a sunat la call-center-ul Electrica pentru a semnala o avarie care a afectat mai multe cartiere din oraş, iar operatorii care i-au răspuns l-au îndrumat să se adreseze Primăriei.

"Ca urmare a multiplelor întreruperi ale energiei electrice în oraş, foarte mulţi cetăţeni au sunat la Primărie, fiind induşi în eroare de call-center-ul Electrica. Este un lucru absolut strigător la cer ceea ce se întâmplă, pentru că nu este atribuţia Primăriei. Iluminatul stradal şi întreţinerea reţelelor este în sarcina exclusivă a Electrica. Vom face o adresă către Electrica, în care le vom cere să nu mai mintă cetăţenii din Brăila, că trebuie să intervină Primăria când lor le pică reţeaua. Am sunat personal şi nu mi-a venit să cred ceea ce îmi pot spune la telefon. Am avut apoi o discuţie cu domnul director SDEE Brăila, Ştefan Rădulescu, care mi-a spus că le va transmite şi dânsul în scris acest lucru. În Municipiul Brăila corpurile de iluminat sunt ale Primăriei, dar reţeaua aparţine Electrica. Când este un corp de iluminat ars, intervine Luxten, când pe o stradă nu funcţionează iluminatul, trebuie să intervină Electrica. Trebuie să facem separare între aceste lucruri", a declarat Dragomir, în ultima şedinţă a CLM Brăila.

În ceea ce priveşte lucrările întreprinse în ultima vreme de Electrica pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din Brăila, Marian Dragomir a precizat că acestea sunt în valoare de aproximativ 8 milioane lei.

"În ultima perioadă se opreşte destul de des iluminatul în municipiul Brăila. Este din cauza faptului că Electrica SA, societate despre care subliniez că nu se află în subordinea Primăriei Municipiului Brăila, a făcut nişte lucrări de investiţie pentru modernizarea instalaţiei, astfel încât să nu mai pice reţeaua. În urmă cu 40 de ani, când s-au făcut primele reţele, nu erau atât de mulţi consumatori ca în ziua de astăzi. Ei au făcut modernizări la o valoare de aproximativ 8 milioane lei", a declarat Dragomir.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord), parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuţie a energiei electrice care deserveşte zona de Nord a Munteniei, respectiv judeţele Brăila, Vrancea, Galaţi, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa, care au o arie de operare de 29.000 de kilometri.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close