Antena 3 CNN Actualitate Se pune lacătul pe biserici. Biserica Penticostală "Adevăr şi Lumină" are datorii la Fisc de 40.000 de lei

Se pune lacătul pe biserici. Biserica Penticostală "Adevăr şi Lumină" are datorii la Fisc de 40.000 de lei

Se pune lacătul pe biserici. Biserica Penticostală "Adevăr şi Lumină" are datorii la Fisc de 40.000 de lei
de O.P.    |    19 Mar 2013   •   06:13

Mai multe biserici din ţară ar putea fi închise, dacă nu-şi plătesc datoriile la stat şi fiscul va pune sechestru pe ele. În mai multe cazuri, autorităţile au început deja executarea silită şi intenţionează să închidă lăcaşurile de cult chiar în zi de sărbătoare.

Toţi suntem egali în faţa lui Dumnezeu, dar şi a legii, spun reprezentanţii Fiscului, care au început să verifice bisericile din întreaga ţară.  În topul datornicilor este Biserica Penticostală "Adevăr şi Lumină", care are de plătit statului 40.000 de lei.

De asemenea, Biserica Baptistă "Pro Deo" din Craiova figurează că nu a plătit 6.200 de lei. Un alt caz este cel al Mănăstiri Colţ, din Hunedoara, care apare în actele fiscului cu o restanţă din anii 90 de aproape 12.000 lei.

Mănăstirea Colţ este una dintre primele mănăstiri atestate pe teritoriul României. Este o bijuterie arhitectonică şi ar fi păcat să se închidă, spun localnicii.
 
Din cauza acestor datorii, statul ar putea pune sechestru pe bunurile bisericilor, iar enoriaşii nu vor mai avea unde să meargă la slujba de duminică.

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close