Antena 3 CNN Actualitate Cum se vede seceta din spaţiu. Marile râuri, secate parţial

Cum se vede seceta din spaţiu. Marile râuri, secate parţial

Efectele secetei care afectează marile râuri ale Europei se văd și din spațiu.

Cum se vede seceta din spaţiu. Marile râuri, secate parţial
de Silvia Preda    |    22 Aug 2022   •   17:05

Imaginile surprinse de unul din sateliții din programul Copernicus al Uniunii Europene arată cum s-a micşorat suprafaţa acoperită de apă faţă de anul trecut.

Unele dintre ele au acum zone impracticabile din cauza secetei, relatează CNN.

Dunărea este cel mai lung fluviu din Europa de Vest și un canal de transport maritim crucial care trece prin 10 țări. În România, Serbia și Bulgaria, muncitorii draghează râul doar pentru a se asigura că navele încă pot naviga pe el.

Nu este într-o stare la fel de gravă ca unele dintre celelalte râuri ale Europei, dar țări precum Ungaria depind atât de mult de Dunăre pentru turism încât impacturile se fac deja simțite, scrie CNN.

O navă medie de 1.600 de tone poate naviga acum pe porțiunea ungară a Dunării doar fără marfă, potrivit biroului de turism al țării.

Secetă în România. Suprafața de culturi afectată de secetă a trecut de 400.000 de hectare

Suprafața de culturi afectată de seceta din această vară a trecut de 400.000 de hectare, a anunțat luni Ministerul Agriculturii.

Potrivit Ministerului Agriculturii, au fost întocmite procese-verbale de constatare a pagubelor pentru o suprafață afectată de secetă de 402.981 de hectare.

Este vorba de culturi din 34 de județe: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Iași, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

Sunt afectate culturi de grâu, triticale (206.705 ha), orz, orzoaică, ovăz, secară (33.235 ha), rapiță (31.714 ha), porumb (74.973 ha), soia (5.213 ha), mazăre (866 ha), floarea soarelui (34.341 ha), plante furajere (6.737 ha) și alte culturi (8.986 ha).

×
Subiecte în articol: seceta Dunare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close