Antena 3 CNN Actualitate Sechestrat de poliţia din Mangalia, pentru că a făcut o poză în Primărie

Sechestrat de poliţia din Mangalia, pentru că a făcut o poză în Primărie

Sechestrat de poliţia din Mangalia, pentru că a făcut o poză în Primărie
Sursa foto: Primaria Mangalia
06 Feb 2009   •   17:47

Un cetăţean din Mangalia a fost pur şi simplu sechestrat de poliţia comunitară din Mangalia pentru că a îndrăznit să fotografieze macheta unei locuinţe expuse în holul primăriei din municipiu. El a fost eliberat după 20 de minute, la intervenţia poliţiei. De la numirea noului primar, instituţia s-a tranformat, se pare, într-o adevărată fortăreaţă: uşile se deschid numai pentru cine trebuie, regulă valabilă atât pentru cetăţeni cât şi pentru jurnalişti.
Claudiu Albu locuieşte cu chirie, aşa că, atunci când a auzit de noul proiect de locuinţe ieftine al autorităţilor locale, s-a gândit că ar putea deveni şi el proprietarul unui asemenea apartament. El a încercat să fotografieze macheta expusă în holul primăriei. Doar că gestul său a fost greşit interpretat de agenţii poliţiei locale care păzeau sediul primăriei.
Cum fotografiatul nu este interzis într-o instituţie publică bărbatul a refuzat să se legitimeze. I-a chemat însă, în sprijinul său pe oamenii legii şi pe reprezenţanţii unei asociaţii care apără drepturile omului. Claudiu Albu a fost reţinut aproape o jumătate de oră de agenţii comunitari şi a fost eliberat abia după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului. Primarul însă, a refuzat să comenteze incidentul.
Sursa foto: panoramio.com
Antena 3

×
Subiecte în articol: Drepturile omului
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close