Antena 3 CNN Actualitate Secretele Palatului Elisabeta, dezvăluite la Antena 3. Uniformele Regelui Mihai I, pentru prima oară la București

Secretele Palatului Elisabeta, dezvăluite la Antena 3. Uniformele Regelui Mihai I, pentru prima oară la București

Secrete din Palatul Elisabeta! În premieră, ultima reşedinţa oficială a regelui Mihai îşi deschide porţile pentru toti românii. Mihaela Bîrzilă a filmat, în exclusivitate, pentru telespectatorii Antena 3, uniformele regelui Mihai, vechi de 80 de ani, aduse pentru prima oara la Bucuresti din Elveţia.

Secretele Palatului Elisabeta, dezvăluite la Antena 3. Uniformele Regelui Mihai I, pentru prima oară la București
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    19 Iul 2020   •   14:07

În plină pandemie, executivul a emis hotărare de guvern care acordă Palatul Elisabeta cu titlu gratuit pentru următorii 49 de ani "Asociaţiei Casa Majestăţii Sale". Palatul a fost scos de pe lista clădirilor de patrimoniu care pot fi acordate foştilor şefi de stat. Va fi sediu al asociaţiei Casa Majestăţii Sale, pentru următorii 49 de ani.

Palatul Elisabeta a fost reședința oficială a Familiei Regale a României, din 2001 pînă în 2017, fiind dat în folosință Regelui Mihai I, pe durata vieții, în calitatea să de fost șef de stat.

La scurt timp după moartea regelui, în 2018, a existat o încercare a PParlamentului de a adopta o lege prin care se acorda finanțare de la buget pentru familia regală, de 860 000 de euro pe an, dar proiectul a rămas blocat la Camera Deputaților.

Mai multe detalii, în materialul exclusiv, prezentat, duminică, de Mihaela Bîrzilă, la Antena 3:

×
Subiecte în articol: Regele Mihai
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close