Antena 3 Actualitate Secvenţial: Copilotul sinugicaş, Andreas Lubitz, originar din România!

Secvenţial: Copilotul sinugicaş, Andreas Lubitz, originar din România!

29 Mar 2015   •   17:18

O informaţie incredibilă a ajuns din presa germană, într-un articol dintr-un ziar local, Donau Kurier, şi anume că Andreas Lubitz, copilotul sinucigaş al avionului Germanwings, prăbuşit în Alpii francezi, este originar din România.

Bunicul lui Andreas a plecat din România în anul 1970. Era medic pediatru. A participat la un seminar în Germania şi decis să se stabilească acolo, unde a continuat să profeseze, reuşind să aibă o carieră pănă în zilele noastre. În continuare pot fi găsit numele său, cu titulatura de doctor, cu datele profesionale pe site-urile de specialitate din Bavaria.

Hermand este numele bunicului copilotului sinucigaş şi este căsătorit. De curând, cei doi s-au mutat în orăşelul în care trăiesc şi părinţii lui Andreas, în Montabaur, landul Rheinland-Pfalz.

Bărbatul şi-a găsit un loc de muncă la clinica de pediatrie din Neuburg, în timp ce soţia sa a fost profesoară la şcoala primară din oraş. Publicaţia nu precizează dacă şi femeia este originară din România.

Este probabil ca şi mama copilotului să se fi născut în România. Toate datele converg spre asta. Ursula, este organist într-o catedrală importantă evanghelistă.

O familie normală, o viaţă ce nu părea să fie tulburată de nimic şi mai ales să ducă la această întâmplare tragică.

Unchiul lui Andreas Lubitz a avut un magazin de articole sportive în oraş, unde, în prezent, mai trăieşte o mătuşă a tânărului.

Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 prăbuşit marţi în Alpii francezi, este suspectat că a provocat intenţionat această tragedie. Potrivit presei germane, tânărul s-a confruntat cu un episod depresiv major în 2009 şi se afla sub observaţia unor medici neurologi şi psihiatri. Anchetatorii care au efectuat percheziţii la domiciile acestuia au descoperit că Lubitz avea concediu medical inclusiv pentru ziua în care a avut loc tragedia.

Catastrofa a provocat moartea a 75 de germani, dintre care patru aveau dublă naţionalitate, şi 52 de spanioli, dintre care patru cu dublă naţionalitate, potrivit unui bilanţ al Ministerului german de Externe.Adrian Ursu, împreună cu invitaţii ediţiei de astăzi a emisiunii "Secvenţial" au dezbătut acest subiect.×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close