Antena 3 CNN Actualitate SECVENŢIAL. Decebal Traian Remeş, primul interviu de la ieşirea din închisoare

SECVENŢIAL. Decebal Traian Remeş, primul interviu de la ieşirea din închisoare

SECVENŢIAL. Decebal Traian Remeş, primul interviu de la ieşirea din închisoare
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Mar 2014   •   17:08

Fostul ministru Decebal Traian Remeş a acordat un interviu, in exclusivitate pentru emisiunea Secvenţial, realizată de jurnalistul Adrian Ursu, la Antena 3. 

Cele mai importante declaraţii ale lui Remeş:

- A fost o odisee personală, am numărat zilele de pedeapsă executată efectiv, atât calendaristic, cât şi câştigate prin muncă, dar am numărat şi ani. Niciodată nu am avut nici şapte luni grase şi acum sunt în ciclul celor şapte ani slabi. Şi mi-am ispăşit doar o parte din pedeapsă. Ciclul asta tinde spre 12 ani, mai mult decât două mandate prezidenţiale umflate din România.

- Nu mă puteam bărbieri fără oglindă, oglindă nu aveam decât în apele din curte, nu mă puteam bărbieri fără apă caldă şi era apă caldă de 2 ori pe săptămână şi multe alte lucruri. Pe de altă parte, dacă tot m-au trimis într-un fel de mănăstire, sau pensiune sponsorizată de stat, pentru că doar "îngeri" am întâlnit acolo, ca în Parlament, am zis să mă adaptez locului şi momentului. Am înţeles de ce am ajuns acolo, am înţeles cui folosea. Un singur lucru nu am înţeles. De ce am fost primul preferat.


- Am făcut plângere penală împotriva a trei procurori, nu am niciun răspuns momentan, dar dacă nu se va face treabă, se va afla la NATO şi chiar şi la Marele Licurici (Statele Unite - n.red). M-am plâns la CEDO, am un dosar pentru daune, momentan suspendat, pentru că doamna Culcer se ascunde şi vreau să vorbesc, pentru că sunt total eliberat. Şi dacă aş fi fost vinovat, ispăşindu-mi pedeapsa, am dreptul să arăt cu degetul şi să spun păcatele păcătoşilor.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close