Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Ședința CNA pentru situația trustului INTACT s-a încheiat. Care sunt concluziile Consiliului

UPDATE: Ședința CNA pentru situația trustului INTACT s-a încheiat. Care sunt concluziile Consiliului

UPDATE: Ședința CNA pentru situația trustului INTACT s-a încheiat. Care sunt concluziile Consiliului
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Feb 2016   •   12:00
UPDATE. Ședința CNA în care s-a discutat situația trustului INTACT s-a încheiat. La ieșirea de la ședință, Adrian Ursu a explicat faptul că instituții importante ale statului român s-au mobilizat remarcabil, dar că problema de fond rămâne.

"Și în România se întâmplă lucruri remarcabile. Ieri, Senatul României și-a redobândit funcția pe care ar trebui să o aibă Parlamentul, și anume de a dezbate chestiunile majore și de a își exercita rolul de control asupra Parlamentului, funcție pierdută în acești ani, într-un soi de timidiate bleagă. (...) Astăzi CNA și-a redescoperit funcția de protecție a instituțiilor de presă, nu neapărt de jandarm al unor reguli din audio-vizual."
Citește și: CNA va trimite o scrisoare către ANAF, în care va explica de ce evacuarea în cinci zile a trustului INTACT este imposibilă

Adrian Ursu a explicat că demersurile făcute la CNA nu rezolvă problema de fond

Sunt ceva mai încurajat decât eram la intrarea la ședință. Chiar și demersul pe care îl va realiza CNA către ANAF nu este soluția problemei. Ceasul ticăie, orele sunt puține, ordinele sunt date și evacuarea este o chestiune iminentă. Singurele instituții care ar putea să pună un calendar rezonabil în această operațoune nu au acționat în niciun fel, nu am fost contactați, nu am fost invitați să dezbatem.”
Citește și: Mihai Gâdea, după ședința CNA: Ordinul de evacuare al ANAF este ilegal. Nu știu ce se va întâmpla în continuare

---

Consiliul Național al Audiovizualului s-a autosesizat în situația prin care trece trustul INTACT. Joi dimineață, la ora 10:00, este programtă o ședință, în care se va discuta pe marginea implicațiilor tehice generate de evaucarea celor cinci posturi de televiziune


Trustul INTACT este reprezentat în această speță de Adrian Ursu.



“E remarcabil că această ședință are loc la inițiativa membrilor CNA, care au constatat că situația generată de decizia abuzivă de evacuare a cinci posturi de televiziune în cinci zile poate să aibă implicații directe în legătură cu existența licențelor acestor posturi”

Adrian Ursu a adăugat că ședința de la CNA poate rezolva doar partea legată de licențele posturilor INTACT și nu rezolvă problema fundamentală.

"Ședința de astăzi nu este rezolvarea problemei, este un ceas care ticăie, un termen care curge, notificările trimise de ANAF celor de la ApaNova și Electrica pentru a închide utilitățile. Sperăm că aici vom găsi argumentele legale pentru a furniza o soluție în legătură cu menținerea licenței. Nu înseamnă rezolvarea problemei, însă."

Adrian Ursu a explicat și de ce este esențial ca sediul Antena 3 și Antena 1 de pe Șoseaua București-Ploiești să rămână funcțional.

"Există alte câteva locuri de unde se realizează transmisii ale televiziunilor din grupul Intact. Sunt alte facilități, unde se produc emisiuni înregistrate, dar toate sunt dependente de sediul din București-Ploiești 25-27. Dacă scoți acel sediu, scoți toate celelalte televiziuni. Dacă muți Antena 3, unele dintre funcții tehnice, nu vei mai avea niciun element grafic, la Antena 1. Este vital, absolut esențial ca această mutare să se producă, dacă nu poate fi împiedicată, să se producă într-un termen rezonabil, de luni de zile."

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close