Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată. Validarea acordului cu FMI, incertă

Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată. Validarea acordului cu FMI, incertă

Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată. Validarea acordului cu FMI, incertă
13 Mai 2010   •   11:12

Şedinţa Consiliului Economic şi Social (CES) programată să aibă loc vineri, 14 mai, a fost amânată pentru luni, 17 mai, la solicitarea sindicatelor. În cadrul şedinţei, partenerii sociali - Guvern, sindicate, patronate - urmează să discute Memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.

Confederaţiile sindicale au cerut amânarea şedinţei de vineri pentru că Guvernul nu le-a pus la dispoziţie datele economico-financiare care au stat la baza elaborării Scrisorii de intenţie cu FMI.

"Am fost de acord cu propunerea confederaţiilor sindicale de a amâna şedinţa CES pentru dezbaterea Memorandumului cu FMI pentru luni, la ora 13:00. Confederaţiile sindicale reprezentative din România au solicitat preşedintelui CES o reuniune extraordinară pe 17 mai pentru dezbaterea acestui memorandum", susţine într-un comunicat preşedintele CES, Florian Costache.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de intenţie cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social. "Orice acord cu FMI se poate renegocia, dar este doar o chestiune de timp", declara atunci şeful statului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta ces consiliu economic FMI
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close