x close

Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată. Validarea acordului cu FMI, incertă

13 Mai 2010   •   11:12
Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată. Validarea acordului cu FMI, incertă

Şedinţa Consiliului Economic şi Social (CES) programată să aibă loc vineri, 14 mai, a fost amânată pentru luni, 17 mai, la solicitarea sindicatelor. În cadrul şedinţei, partenerii sociali - Guvern, sindicate, patronate - urmează să discute Memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.

Confederaţiile sindicale au cerut amânarea şedinţei de vineri pentru că Guvernul nu le-a pus la dispoziţie datele economico-financiare care au stat la baza elaborării Scrisorii de intenţie cu FMI.

"Am fost de acord cu propunerea confederaţiilor sindicale de a amâna şedinţa CES pentru dezbaterea Memorandumului cu FMI pentru luni, la ora 13:00. Confederaţiile sindicale reprezentative din România au solicitat preşedintelui CES o reuniune extraordinară pe 17 mai pentru dezbaterea acestui memorandum", susţine într-un comunicat preşedintele CES, Florian Costache.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de intenţie cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social. "Orice acord cu FMI se poate renegocia, dar este doar o chestiune de timp", declara atunci şeful statului.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

sedinta ces consiliu economic FMI
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati