Antena 3 CNN Actualitate Lista restricțiilor care ar putea fi ridicate zilele următoare. Ce se va întâmpla cu masca

Lista restricțiilor care ar putea fi ridicate zilele următoare. Ce se va întâmpla cu masca

Ședință importantă, astăzi, la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, la ora 14.00, cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul de interne Lucian Bode, cu cel al Sănătății, Alexandru Rafila şi cu șeful DSU, Raed Arafat.

Lista restricțiilor care ar putea fi ridicate zilele următoare. Ce se va întâmpla cu masca
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    04 Mar 2022   •   09:42

Vor discuta despre gestionarea pandemiei și despre ce restricții ar putea fi ridicate în perioada imediat următoare. Ministerul Sănătății a făcut deja mai multe propuneri.

Una dintre ele se referă la masca de protecție. Nu vom mai fi obligați să o purtăm în spații deschise decât dacă sunt aglomerate. În schimb, va trebui să o purtăm, în continuare, la interior.

O altă măsură de relaxare ar putea fi eliminarea prezentării certificatului digital COVID 19 la intrarea în centrele comerciale, în instituțiile publice, hoteluri și restaurante.

De asemenea, se ia în calcul creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului fără restricții de interval orar pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, cursuri, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine.

Ar putea fi permise organizarea evenimentelor private cu participarea maxim 200 de persoane, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close