Antena 3 CNN Actualitate Ședința de la Cotroceni s-a încheiat: Ce a discutat Klaus Iohannis cu șefa CSM

Ședința de la Cotroceni s-a încheiat: Ce a discutat Klaus Iohannis cu șefa CSM

Întâlnirea de urgență de la Palatul Cotroceni pe tema justiției s-a încheiat. Klaus Iohannis a avut o întâlnire, joi, cu președintele și vicepreședintele CSM, Nicoleta Țînț, respectiv Tatiana Toader, pe tema eliminării pensiilor speciale.

Ședința de la Cotroceni s-a încheiat: Ce a discutat Klaus Iohannis cu șefa CSM
Sursa foto: sursă foto:presidency.ro
30 Ian 2020   •   12:19

UPDATE:  „În continuarea informării aduse la cunoștință publică în dată de 29 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii confirmă că în cursul zilei de astăzi s-a derulat întâlnirea programată conform agendei între președintele CSM, vicepreședintele CSM și Președintele României. În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale”, informează judecătorul Stăncioi Daniela-Ioana, purtătorul de cuvânt al CSM.

Pensiile speciale au fost eliminate, marți, în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.

Ședința de la Cotroceni s-a încheiat: Ce a discutat Klaus Iohannis cu șefa CSM

 

----------------------------

 Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Margareta Tînţ, şi cu vicepreşedintele CSM, Tatiana Toader, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, întâlnirea are loc la solicitarea conducerii CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că întâlnirea va avea ca subiect de discuţie eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor, ca urmare a votului exprimat în Parlament în data de 28 ianuarie.

Klaus Iohannis merge la CSM pentru a discuta eliminarea pensiilor speciale

×
Subiecte în articol: CSM Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close