Antena 3 Actualitate Şefa unui centru de plasament DEMISĂ, după ce a făcut publice abuzurile asupra copiilor

Şefa unui centru de plasament DEMISĂ, după ce a făcut publice abuzurile asupra copiilor

de M.Z.    |    05 Apr 2014   •   10:24

Şefa unui centru de plasament din Galaţi a fost demisă, după ce a făcut publice abuzurile comise de personal asupra copiilor. Pentru a dovedi că asistentele îi maltratează pe cei mici, femeia a montat în centru un sistem de înregistrare audio.

Injuriile şi relele tratamente au fost înregistrate, iar cu dovezile în mână, şefa centrului a făcut referat la Protecţia Copilului. Cum reclamaţiile vizau asistente protejate, tot ea a fost suspendată pe motiv că a montat ilegal sistemul de înregistare şi a încălcat legea privind protecţia informaţiilor cu caracter privat. 

Directoarea Centrului de Plasament a sesizat în urmă cu câteva luni că infirmierele se purtau urât cu copiii. Deşi le-a atras atenţia îngrijitoarelor să aibă grijă de cei mici, femeile au continuat abuzurile. Aşa că directoarea le-a înregistrat pe asistente când înjurau, ţipau şi loveau copiii. În baza lor a făcut reclamaţii la superiori. 
 
Pentru insistenţa cu care a vrut să demonstreze abuzurile, şefa centrului a fost suspendată din funcţie fără nicio explicaţie. Luaţi la întrebări, şefii de la Protecţia Copilului au susţinut în continuare că fosta directoare este cea care a greşit. 
 
În Centrul de plasament sunt internate peste 50 de persoane de la 6 luni şi 23 de ani, cei mai mulţi dintre ei cu dizabilităţi. 

×
Subiecte în articol: Galați demitere

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 şi CNN, parteneriat exclusiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close