Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a demisionat. Şedinţă de urgenţă, la sediul autorităţii

Şeful ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a demisionat. Şedinţă de urgenţă, la sediul autorităţii

de M.Z.    |    13 Mar 2013   •   14:58

Şeful ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a demisionat, miercuri, potrivit unor surse. El avea această intenţie de ieri.

Urmează o şedinţă de urgenţă la sediul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că şefii ANSVSA vor fi schimbaţi din funcţie. Acesta a explicat că sunt necesare schimbări în conducerea instituţiei după scandalurile în serie privind produsele alimentare contaminate. Ponta a precizat că lipsa de comunicare a şefilor ANSVSA riscă să inducă panică în rândul producătorilor şi populaţiei.

Instituţia este condusă în prezent de Mihai Ţurcanu, sprijinit de PNL.

Reprezentanţi ai agricultorilor şi industriei alimentare l-au criticat pe şeful ANSVSA pentru "lipsă de profesionalism", după scandalul laptelui infestat.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a cerut din noi, miercuri, demisia şefului ANSVSA, după scandalul cu carne de curcan în care a fost implicată România.

Solicitarea lui Frumosu vine după ce, în urmă cu numai două zile, el a cerut schimbarea lui Mihai Ţurcanu de la ANSVSA, în urma scandalului cu laptele toxic.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a spus că preşedintele ANSVSA ar trebui demis, după ce, "din exces de zel", a băgat panică în populaţia României prin anunţul său potrivit căruia există lapte toxic pe rafturi.

Şi preşedintele Agrostar cere demisia lui Ţurcanu de la conducerea ANSVSA: A gestionat prost criza laptelui infestat

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, că nu este mulţumit de prestaţia preşedintelui ANSVSA, el arătând că nu poate lua măsuri în mod direct, dar că a discutat deja cu ministrul Agriculturii pentru a verifica ce a mers bine şi ce nu în funcţionarea instituţiei.

O nouă alertă de mâncare toxică în România. Cea mai recentă informaţie vine din Germania, care a anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă, că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar. Carnea de curcan toxică a fost vândută şi în Austria, şi Marea Britanie.

×
Parteneri
Vechimea în muncă pentru stabilirea pensiei. Avantajele puțin cunoscute
x close