Antena 3 CNN Actualitate Şeful CJ Constanţa, memoriu la procurorul-şef din SUA. Nicuşor Constantinescu cere să nu fie arestat

Şeful CJ Constanţa, memoriu la procurorul-şef din SUA. Nicuşor Constantinescu cere să nu fie arestat

de M.Z.    |    09 Sep 2014   •   13:05

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a cerut procurorului general al Statelor Unite să respingă orice cerere de arestare pe numele său, pe motiv că justiţia este controlată de DNA. 

Potrivit documentului, Nicuşor Constantinescu ar fi plecat din ţară cu acordul procurorului de caz, în baza unui raport medical pus la dispoziţie de medicii români. 
 
Fostul preşedinte al CJ Constanţa ar putea reveni în ţară la începutul lunii octombrie, dacă va primi acceptul medical. 
 
Nicuşor Constantinescu este urmărit penal în trei dosare. Acesta susţine că se află sub tratament după ce a fost operat de cancer la prostată.

Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucureşti a arătat că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.
 
În acelaşi document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesităţii ca Nicuşor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi pe teritoriul României.
 
Preşedintele CJ Constanţa a fost acuzat de magistraţi că i-a spus doctorului din SUA ce să treacă în scrisoarea medicală.

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru ca nu s-a întors în ţară după ce a fost operat în SUA.

Pe 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.
 
Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.
 
O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.
 
Într-un alt dosar, în 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane. 

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close