Şeful IPJ Botoşani, sub control judiciar într-un dosar deschis de DNA

de A.M.P    |    06 Mai 2015   •   09:05
Şeful IPJ Botoşani, sub control judiciar într-un dosar deschis de DNA Foto: Agerpres
Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA au dispus măsura controlului judiciar faţă de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, comisarul şef Cristian Cucoreanu, dar şi faţă de şeful Serviciului resurse umane din cadrul instituţiei, comisarul şef Adrian Osolinschi, se arată într-un comunicat al DNA, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi au obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, de a nu comunica cu anumiţi agenţi şi ofiţeri din cadrul IPJ Botoșani, direct sau indirect, pe nicio cale şi de a nu deţine, folosi şi purta arme.

Cucoreanu şi Osolinschi sunt acuzaţi de nerespectarea atribuţiilor de serviciu din fişa postului privind promovarea într-o funcţie superioară de execuţie, respectiv ofiţer specialist I, a unui angajat al instituţiei.

"Această faptă a dus, pe de o parte, la obţinerea unui folos necuvenit în beneficiul ofițerului Șuhan Cristian, lucrător de poliție în cadrul IPJ Botoşani, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, prin numirea într-o funcție superioară, și, pe de altă parte, la producerea unui prejudiciu moral ofițerilor de poliție ce îndeplineau condițiile de accedere pe funcția superioară, necesară de altfel, ocupării gradului profesional de comisar șef de poliție", se mai arată în comunicat.

Șeful IPJ Botoşani şi șeful Serviciului resurse umane au fost ridicaţi marţi din sediul poliţiei pentru a fi audiaţi la sediul DNA Suceava. Decizia a venit la scurt timp după ce şapte birouri ale IPJ au fost percheziţionate de procurorii DNA.

 

Parteneri
x close