Antena 3 CNN Actualitate Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu şi un ofiţer SRI, arestaţi preventiv

Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu şi un ofiţer SRI, arestaţi preventiv

Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu şi un ofiţer SRI, arestaţi preventiv
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2010   •   22:57

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu au fost arestaţi preventiv miercuri. Cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Potrivit Mediafax, judecătorii Înaltei Curţi De Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de decizia instanţei inferioare, potrivit căreia cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate în cazuri de corupţie.

Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, vineri, propunerea DNA de arestare preventivă a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a ofiţerului SRI reţinuţi pentru fapte de corupţie, dispunând în cazul acestora interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Apostu este acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, două de trafic de influenţă, instigare la fals intelectual, două fapte de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de favorizarea infractorului.

Co-inculpatul din acest dosar, ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, de complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de complicitate la favorizarea infractorului.

×
Subiecte în articol: SRI
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close