Antena 3 CNN Actualitate Şeful permise Bacău, acuzat că lua mită de 5000 euro pe săptămână

Şeful permise Bacău, acuzat că lua mită de 5000 euro pe săptămână

Şeful permise Bacău, acuzat că lua mită de 5000 euro pe săptămână
17 Dec 2008   •   12:50

După scandalul din Judeţul Argeş în care poliţişti au fost arestaţi pentru luare de mită, fenomenul se pare că s-a răspândit şi în judeţul Bacău.
Astfel, şeful de la permise din Bacău este acuzat că primea 5000 de euro săptămânal pentru a închide ochii la diverse ilegalităţi. Anchetatorii anticorupţie l-au filat pe Virgil Ardeleanu vreme de un an, perioadă în care au observat cum acesta nu se cobora la nivelul de a se bucura la un sac de mălai sau la cîrnaţi, precum colegii di Piteşti. El a cerut ca unul din subordonaţi să îi aducă săptămânal un plic cu 5000 de euro.
Aceasta reprezenta colecta, iat intrarea în posesesia sa era reprezentată de un plan foarte bine pus la punct şi perfecţionat. Acuzatul se acoperea mereu pentru ca nu cumva oamenii de încredere care veneau cu banii să nu fie cumva urmăriţi. ?Îşi plimba subordonatul prin tot oraşul, schimbând destinaţia la un interval de câteva minute. Pentru asta folosea opt telefoane mobile şi cartele noi pe care le schimba după fiecare convorbire purtată cu cel care-i livra banii?, au precizat surse judiciare, citat de Evenimentul Zilei.
În plus, încasările se făceau doar în locuri publice.
Potrivit acuzaţiilor, comisarul şef îşi primea partea din banii încasaţi de subrdonaţi de la şoferii care-şi obţinuseră permisele fără a completa chestionarele la ?sală? sau fără a se prezenta măcar la ?traseu?. Totuşi, comisarul Ardeleanu neagă totul, declarând că tot ce a făcut este legal.
În urmă cu aproape două săptămâni, Ardeleanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită, ancheta deschisă în acest caz vizând aproximativ 20 de persoane. De altfel, într-un dosar disjuns din cel întocmit pe numele lui este cercetat şi chestorul Mihai Stancu, şeful Direcţiei Permise a Internelor, suspectat de procurori că ar fi încercat să-l ajute pe comisarul-şef să scape de investigaţiile care-l vizau.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: spaga
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close