Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, reţinut în dosarul lui Constantinescu

de A.M.P    |    19 Mar 2014   •   22:10
Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, reţinut în dosarul lui Constantinescu

Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie, în dosarul în care aceeaşi măsură preventivă a fost dispusă în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
   
Reţinerea lui Gâmbuţeanu a fost dispusă după ce acesta a fost ridicat de anchetatori în Constanţa şi adus în Bucureşti, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost audiat, scrie Mediafax.
   
La fel s-a întâmplat, miercuri, cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, care va fi prezentat, joi, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.
   
Tot în faţa instanţei va ajunge joi, cu aceeaşi propunere, Adrian Gâmbuţeanu.
   
Înainte să fie urcat în duba care l-a dus în arest, Constantinescu a declarat: "Am fost reţinut în urma unor acuzaţii ale unui escroc - Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângere".
   
Preşedintele CJ Constanţa a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.
   
Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi de la sediul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.
   
Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.
   
Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".
 

Parteneri
x close