Antena 3 CNN Actualitate Senatorul Marius Dunca: Contractul pentru realizarea autostrăzii Braşov-Ploieşti se va semna până la sfârşitul anului

Senatorul Marius Dunca: Contractul pentru realizarea autostrăzii Braşov-Ploieşti se va semna până la sfârşitul anului

Senatorul Marius Dunca: Contractul pentru realizarea autostrăzii Braşov-Ploieşti se va semna până la sfârşitul anului
05 Apr 2019   •   16:21

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, până la sfârşitul anului, se va semna contractul pentru realizarea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov şi că, în funcţie de răspunsul Comitetului Olimpic Internaţional, organizarea a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret în 2024 ar putea fi declarată, de către Guvern, proiect de interes naţional sau domeniu strategic şi prioritar, astfel că "ar exista o bază, temei legal" pentru a se investi în proiectele majore ale Braşovului: aeroport, autostrada şi spitalul regional. 

"V-am spus, şi acum doi ani, că o să discut când voi avea date clare că acest proiect se va realiza. Până la sfârşitul anului 2019, se va semna contractul de realizare a acestui proiect: 107 km, (...)14 viaducte, 33 de poduri - pe lungime de aproximativ 3 km şi două tuneluri cu galerie dublă, câte două pe sens, de 2,6 km. Acest proiect generează dezvoltare pe orizontală pentru judeţul Braşov care este unul cu potenţial turistic uriaş şi, pentru mediul de afaceri, este cel mai aşteptat", a afirmat Dunca. 

Conform acestuia, când se va primi, de la Comitetul Olimpic Internaţional, răspunsul privind organizarea la Braşov a JO de Iarnă pentru Tineret, proiectul se va putea, printr-un memorandum, în Guvern, declara proiect de interes naţional sau domeniu strategic şi prioritar. 

"(...) Avem temei legal să investim în acele trei proiecte majore despre care PSD a vorbit şi care, în toate sondajele, sunt cele mai aşteptate de către braşoveni: aeroportul - unde anul acesta s-au alocat 23 de milioane de lei şi avem bază şi temei legal să alocăm şi anul viitor, este primul guvern care a alocat bani, autostrada - termenul de finalizare, dacă se semnează contractul până la sfârşitul anului, este 2023, şi din câte am înţeles, se discută deja detalii din contract, s-au stabilit deja partenerii (...) şi am promis şi spital şi aţi văzut că ne-am ţinut de cuvânt. În concluzie, încep să se vadă lucrurile", a subliniat liderul PSD Braşov. 

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că Guvernul face progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, susţinând că în numai câteva luni s-a ajuns în faza finală a achiziţiei publice. 

"Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close