Antena 3 Actualitate Senatul a adoptat modificarea Legii referendumului pentru reducerea pragului de prezenţă la urne

Senatul a adoptat modificarea Legii referendumului pentru reducerea pragului de prezenţă la urne

21 Mai 2013   •   19:21
Senatul a adoptat modificarea Legii referendumului pentru reducerea pragului de prezenţă la urne
Sursa foto: Foto: Agerpres

Plenul Senatului a adoptat, marţi, cu 92 de voturi "pentru" şi 29 "împotrivă" iniţiativa legislativă care modifică Legea referendumului în sensul reducerii pragului de prezenţă la acest tip de scrutin la 30%, dar şi introducerea condiţiei unui vot de 25% din alegători pentru validarea rezultatelor, informează Mediafax.

Senatorii au adoptat iniţiativa legislativă semnată de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Bogdan Ciucă, în ceea ce priveşte legea referedumului.
   
Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului final la Camera Deputaţilor şi reduce pragul de prezenţă la referendumuri de la 50% la 30%. Totodată, proiectul introduce condiţia unui vot de minim 25% pentru una dintre opţiunile supuse referendumului pentru validarea rezultatelor scrutinului.
   
În cadrul dezbaterilor, senatorul PNL Ioan Ghişe a pledat pentru eliminarea condiţiei de cvorum la referendum, solicitând retrimiterea la comisiile de specialitate.
   
Propunerea sa nu a fost susţinută de liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, dar solicitarea a fost reluată la iniţiativa senatorului Mihai Răzvan Ungureanu, care a pledat pentru menţinerea unui cvorum de 50%.
   
Solicitarea de retrimitere la comisiile de specialitate făcută de Mihai Răzvan Ungureanu a fost respinsă cu 27 de voturi "pentru" şi 94 "împotrivă".
 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close