Antena 3 CNN Actualitate Sentință definitivă: László Tőkés, fără decorația „Steaua României”

Sentință definitivă: László Tőkés, fără decorația „Steaua României”

Sentință definitivă: László Tőkés, fără decorația „Steaua României”
25 Feb 2016   •   20:40

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 25 februarie a.c., recursul formulat de europarlamentarul ungar László Tőkés împotriva sentinței Curții de Apel București care a stabilit că retragerea decorației „Steaua României” a fost legală, potrivit dantanasa.ro.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins în data de 20 iunie 2014 contestația europarlamentarului László Tőkés privind decizia de retragere a decorației „Steaua României”.

Decizia de azi a Înaltei Curți: „DECIZIA Nr.511/25.02.2016. Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva Sentinţei nr.1973 din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 februarie 2016”.

Motivele pentru care i-a fost retrasă decorația „Steaua României” lui Tőkés aici.

Într-o intervenție în emisiunea ''Subiectiv'' cu Răzvan Dumitrescu, jurnalistul Dan Tanasă a apreciat că acesta e unul dintre puținele momente în care elita politică și intelectuală a României a găsit de cuviință să acționeze cu decență și demnitate pentru că ászló Tőkés nu merita această decorație de la bun început. Dan Tanasă e de părere că și Budapesta va reacționa în acest caz.




×
Subiecte în articol: steaua romaniei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close