Antena 3 CNN Actualitate O copilă de patru ani, dată afară de la serbarea grădiniței pe motiv că nu avea costum popular. Replica instituției

O copilă de patru ani, dată afară de la serbarea grădiniței pe motiv că nu avea costum popular. Replica instituției

O copilă de patru ani, dată afară de la serbarea grădiniței pe motiv că nu avea costum popular. Replica instituției
Sursa foto: foto- Pexels
29 Noi 2018   •   12:23

O fetiță de patru ani a fost dată afară de la serbarea de la grădiniță pe motiv că nu avea costum popular. Decizia a fost luată de educatoare. 

Acest lucru s-a petrecut la o grădiniță din județul Buzău. 

Educatoarele au organizat o serbare împreună cu cei mici pentru a celebra Centenarul Marii Uniri.

Una dintre fetițe nu avea costum popular pentru că părinții nu și-au permis, așa că nu a fost primită la serbare. 

 Părinții micuței au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Aceștia se tem că fetița ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.

Cei de la ISJ Buzău au declanşat o anchetă în acest caz. 

DREPT LA REPLICĂ

În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău.

Cercul metodic a avut ca temă ,, Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor”, activitatea desfășurându-se sub formă de ,, masă rotundă” , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susținut activități cu copiii.

La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.

Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost alte momente artistice.

Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.

Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj, au fost doar 4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei.

Copilul domnului Văduva nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul Văduva a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.

Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate.

Prin relatarea afirmațiilor domnului Văduva fără a fi verificate,știrea a fost neechidistantă și părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului Văduva,complet neadevărat, știrea a dus la prejudicierea imaginii Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca ” Cochirleanca din care face parte și grădinița respectivă.

Doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar.

În consecință, apreciem că postul TV SAT BUZĂU ,precum și celelelte posturi TV naționale și site-uri de știri, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca” Cochirleanca minime clarificări sau informaţii privind situația respectivă, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât școlii noastre, cât și corpului profesoral.

Ne delimităm de orice acțiuni menite să denigreze imaginea școlii noastre și a întregului corp didactic.

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, Școala Gimnazială ,,Ion Roșca” Cochirleanca își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea postul TV SAT BUZĂU ,precum și celelelte posturi TV naționale și site-uri de știri care au difuzat știrea , solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

×
Subiecte în articol: copila parintii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close