Antena 3 CNN Actualitate Serviciul de ambulanţă, transformat în taximetrie, în Sălaj şi Tulcea

Serviciul de ambulanţă, transformat în taximetrie, în Sălaj şi Tulcea

Serviciul de ambulanţă, transformat în taximetrie, în Sălaj şi Tulcea
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Noi 2010   •   20:08

Când vrei să te îmbogăţeşti, ai funcţia care trebuie şi te ajută şi sistemul, poţi face averi chiar şi la ambulanţă. N-o să vă vină să credeţi dar jumătate dintre serviciile din ţară sunt verificate după ce doi manageri, cel din Sălaj şi cel din Tulcea, au transformat ambulanţa în moşie personală.

Managerul ştie de ce îi este frică. Angajat la stat este patronează o afacere din care statul este stors de bani. Inventează bolnavi pentru că îi dă voie sistemul. Iar pentru fioecare bolnav inventat el primeşte bani în plus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atît primeşte mai mulţi bani.

Afacerea nu este marcă înregistrată în Zalău. Serviciul de ambulanţă din Tulcea are aceleaşi obiceiuri. Şi fiecare judeţ a adus ceva nou. De exemplu, aşa au apărut apelurile false. Adică solicitări scrise din burtă în registre. Câte una pentru fiecare pacient fals. Decontul era însă real: maşina nici nu pleca din garaj însă era decontaţi zeci de kilometri.

Asta a şi dat în vileag afacerile; faptul că cele mai multe apeluri erau făcute de pe telefon fix. Manevră avea o justificare clară: doar apelurile de la 112 sunt înregistrate.

E imposibil, spun anchetorii, ca 75-85 la sută dintre pacienti sa nu sune gratis la 112 ci să plătească pentru apelurile făcute pe telefoanele fixe.

Adunate cele două judeţe au decontat servicii medicale pentru 120 de mii oameni. cam un sfert din populaţia adunată a celor două judeţe. Cifra este concluzia inspectorilor care au verificat fiecare fisă.

Unii bolnavi dispar din ambulanţe în drumul spre spital... Sau mai bine zis, apar, după metoda deja brevetată, doar în actele ambulanţelor.

Chiar şi pacienţii confirmă că ambulanţa era taxi. Un tulcean a declarat comsiei că a făcut două durmuri cu ambulanţa pînă la Bucureşti. Şi tot el a spus că nu era singur în ambulanţă. Este doar o parte din ce au descoperit inspectorii.

Acum managerii riscă să-şi piardă locul de muncă iar procurorii vor începe în scurt timp ancheta penală.

Cei doi manageri de ambulanţă, de la Sălaj şi de la Tulcea, nu vor să renunţe la funcţii deşi li se cere clar în raportul corpului de control. Contactaţi telefonic cei doi au declarat că nu vor nici să se autosuspende, nici să demisioneze. Ba mai mult neagă furturile şi neregurile descoperite la serviciile judeţene de ambulanţă.

Cum se fură cu ajutorul bolnavilor inventaţi




×
Subiecte în articol: ambulanta taxi Tulcea Salaj
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close