Antena 3 CNN Actualitate Sfânta înghesuială la catafalcul Patriarhului (VIDEO şi GALERIE FOTO)

Sfânta înghesuială la catafalcul Patriarhului (VIDEO şi GALERIE FOTO)

Sfânta înghesuială la catafalcul Patriarhului <font color=red>(VIDEO şi GALERIE FOTO)</font>
02 Aug 2007   •   21:03

Agitaţie mare la Mitropolie şi în ultima zi de pelerinaj la catafalcul Patriarhului Teoctist. Mai puţine VIP-uri ca în zilele precedente, dar foarte mulţi oameni simpli. Aceştia au ales să stea la coadă ore bune, în soare, pentru a se reculege preţ de 30 de secunde la căpătâiul celui care a fost Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în ultimii 20 de ani. Nici în memoria Patriarhului, oamenii n-au stat civilizaţi la coadă. Pelerinajul la sicriul lui Teoctist s-a transformat joi în buluceală. Pentru că n-au mai avut răbdare, oamenii s-au călcat în picioare. Peste 100 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mânaţi de ?credinţă?, miile de pioşi robi ai Domnului au vrut cu orice preţ să ajungă la sicriul Preafericitului părinte. Poate astfel se spală de păcate. Până acolo, au cam uitat de poruncile biblice. Întâi s-au certat între ei. Apoi s-au luat la harţă cu forţele de ordine. Jandarmii au făcut faţă cu greu mulţimii furioase. Şi multe feţe bisericeşti au fost prezente în această zi, iar preoţii mai tineri s-au înghesuit să facă poze sau să filmeze la căpătâiul Patriarhului.

În biserică groparii, care seamănă mai mult cu nişte contructori profesionişti, continuă lucrările la mormânt. De altfel, pregătirile pentru înmormântarea Sfântului Patriarh au intrat în linie dreaptă încă de miercuri noapte, când a început montarea instalaţiei pentru transmiterea slujbei funerare care va avea loc vineri. Până atunci, pe ecrane instalate în curtea Mitropoliei se derulează înregistrări cu momente din viaţa Prea-Fericitului Teoctist.

Ceremonia de înmormântare a Patriarhului Teoctist va fi vegheată de peste 1.200 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Accesul publicului în Catedrală va fi permis doar până vineri dimineaţă, la ora 7.

BULUCEALĂ LA COADĂ LA PATRIARHIE:
PELERINI LA CATAFALCUL PATRIARHULUI - GALERIE FOTO

TRAIAN BĂSESCU L-A DECORAT PE TEOCTIST

MĂSURI SPECIALE DE SECURITATE LA ÎNMORMÂNTAREA PATRIARHULUI

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close