Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Sfaturi pentru vacanțe reușite cu buget redus, de la Răzvan Pascu

Sfaturi pentru vacanțe reușite cu buget redus, de la Răzvan Pascu

Consultantul în Turism, Răzvna Pascu, a vorbit în cadrul emisiunii Voi cu Voicu, despre cum putem să ne bucurăm de vacanțe reușite cu buget mediu sau mic. Răzvan Pascu spune că trebuie să urmăm câteva sfaturi simple, pe care și el le urmează.

Sfaturi pentru vacanțe reușite cu buget redus, de la Răzvan Pascu
Sursa foto: Facebook/Răzvan Pascu
de Adelina Miron    |    26 Iun 2021   •   23:15

Evitarea perioadelor aglomerate, precum lunile de vară, este un aspect important dacă vrem să călătorim cu bani puțini. 

„Eu acum 15 ani nu călătoream aproape nicăieri, dar am visat în permanență. Primul pas e să visezi. Dacă o făceam îmi era foarte greu. Nu aveam bani. Atunci când am început să-mi permit cât de cât îmi cheltuiam toți banii din salariu pe asta. Mergeam cu rucsacul în spate, cu ghidul de călătorie în mână. Mă cazam la hosteluri. Nu cu mai mulți în cameră, dar îmi cumpăram cu mult timp înainte ca să găsesc mai ieftin. Acum evident că lucrurile s-au schimbat.

Ce vreau să spun este că nu ai nevoie de o avere pentru a-ți îndeplini un vis. O parte importantă pentru turiști din călătorie este planificarea. Și aia e o bucurie în sine. Asta este ceea ce unii oameni uită. Să ne mai bucurăm și de lucrurile mici.

N-aș spune că o călătorie în România este mai ieftină decât una în afară. Până la urmă se adaugă un bilet de avion și asta e tot. Prețurile în România sunt oarecum comparabile cu ce găsești prin străinătate, mai ales dacă vrei să te cazezi în condiții bune.

Bugetul depinde mult de locul și de perioada în care vrem să mergem

Bugetul depinde mult de locul și de perioada în care vrem să mergem. Dacă avem venituri mici, hai să nu ne mai înghesuim să mergem vineri, sâmbătă și duminică când merge toată lumea, sau nu mergem în iulie și august. Trebuie să acceptăm că atunci e mai scump.

Dacă vrem să călătorim în condiții chiar bune și să nu ne coste o avere putem să mergem cu autorulota, cu cortul, să redescoperim vacanțele autentice în natură, să stăm la localnici.

Nu vara când este aglomerat și foarte scump. Primăvara este și mai ieftin, mai puțină lume, mai multe păsări, natura reînvie la viață. Toamnă o să fie la fel foarte frumos pentru cei care merg la pescuit. Încercați să evitați full sezon.

Nu sunt niște sfaturi SF, dar eu țin cont de ele și nu prind aglomerații pe Valea Prahovei că știu când trebuie să plec.”

Consultanul de turim îi îndeamnă pe oameni să nu fie temători să își planifice vacanțele în timpul pandemiei.

„Dacă facem rezervare acum nu cred că vom greși. Europa se redeschide. Trebuie să știe oamenii că există companii de asigurări în România care oferă și clauză covid, în cazul în care te îmbolnăvești înainte de plecare poți să-ți recuperezi banii.”

Intervenția integrală a lui Răzvan Pascu în emisiunea ”Voi cu Voicu” în video:

 

×
Subiecte în articol: vacante Răzvan Pascu
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close