Antena 3 CNN Actualitate Şi-ar putea da doctoratul în închisoare. Un profesor şi 11 studenţi, REŢINUŢI după 12 ore de audieri

Şi-ar putea da doctoratul în închisoare. Un profesor şi 11 studenţi, REŢINUŢI după 12 ore de audieri

Şi-ar putea da doctoratul în închisoare. Un profesor şi 11 studenţi, REŢINUŢI după 12 ore de audieri
de O.P.    |    20 Sep 2013   •   06:05

Reţineri la Universitatea Maritimă Civilă din Constanta. Un profesor şi 11 studenti au fost retinuti, dupa aproape 12 ore de audieri. Tinerii sunt acuzati de cumparare de influenţă, după ce au dat bani pentru a promova examene şi restanţe, iar profesorul este acuzat de luare de mita in formă continuată. În arest a ajuns şi un intermediar, suspectat de trafic de influenta.

Profesorul şi cei 11 studenţi au fost reţinuţi în urma descinderilor pe care procurorii, însoţiţi de mascaţi le-au facut la universitate dar si la domiciliile unora dintre ei.

Procurorii aveau suspiciunea ca la examenele din vară, în special la restanţe, unii studenţi au obţinut note nejustificat de mari, iar alţii şi-au trimis prietenii în locul lor la examen. În schimbul acestor favoruri, profesorii primeau diverse sume de bani.

Astăzi, toate cele 13 persoane vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventivă. Acuzaţiile de trafic de influenta, luare si dare de mită sunt infractiuni care ar putea să îi ţină după gratii până la 6 ani .

×
Subiecte în articol: audieri
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close