Antena 3 CNN Actualitate Siamezele românce în pericol să nu mai fie separate

Siamezele românce în pericol să nu mai fie separate

Siamezele românce în pericol să nu mai fie separate
02 Iul 2007   •   10:31

Operaţia de separare a siamezelor Anastasia şi Tatiana Dogaru devine o problemă extrem de complicată, pentru medicii americani. "Există posibilitatea să nu mai facem separarea!", spune unul dintre doctorii, din echipa care le îngrijeşte pe surorile Dogaru. Nici medicii americani nu pot spune care e riscul cel mai mare pentru Ana şi Tati. Sunt prea multe probleme. ?Există o soluţie pentru orice, dar asta nu înseamnă că fetele vor fi separate cu succes. Nimeni nu ştie. Nimeni nu are acest răspuns, decât Dumnezeu?, spune medicul Keneth Salyer.

O variantă luată în calcul e chiar cea a renunţării la intervenţiile chirurgicale. Dar, chiar şi aşa riscurile sunt enorme. Lobul occipital al Anastasiei creşte şi îl împinge pe cel al Tatianei. Medicii nu ştiu dacă fetele ar putea trăi aşa! Ultima intervenţie chirurgicală a fost întreruptă, pentru că Anastasiei îi scăzuse prea mult tensiunea şi presiunea intracraniană era în creştere.

Anastasia şi Tatiana se simt bine, sunt acasă, cu părinţii, şi se joacă într-una. În următoarele săptămâni Anastasia şi Tatiana vor mai face un rând de teste. Medicii îşi păstrează optimismul şi speră să le poată separa pe cele două siameze.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close