Antena 3 CNN Actualitate Silvian Ionescu, acuzat în Singapore de accident mortal: "Mi-ar da 20 de ani şi biciuire. Fiind nevinovat, e absurd" (VIDEO)

Silvian Ionescu, acuzat în Singapore de accident mortal: "Mi-ar da 20 de ani şi biciuire. Fiind nevinovat, e absurd" (VIDEO)

Silvian Ionescu, acuzat în Singapore de accident mortal: "Mi-ar da 20 de ani şi biciuire. Fiind nevinovat, e absurd" (VIDEO)
Sursa foto: silvian ionescu
15 Apr 2010   •   23:46

"Dacă m-ar judeca în Singapore, m-ar spânzura!" E declaraţia făcută de Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, care este acuzat că a provocat un accident de circulaţie soldat cu moartea unui om. Autorităţile din Singapore spun însă că nici una din acuzaţiile la adresa fostului diplomat nu reprezintă un delict pasibil de pedeapsa capitală.

Pedeapsa cu moartea e legală în Singapore. Potrivit Amnesty International, între 1991 şi 2003 peste 400 de oameni au fost executaţi prin spânzurare.

?Declaraţiile martorilor sunt contradictorii. Doamna care m-a însoţit în aceea seară spune că i s-a părut că am băut, ceilalţi martori spuneau că nu am băut. Au revenit la sentimente mai bune şi probabil că m-aş mulţumi cu 20 de ani de închisoare şi cu biciuire. Fiind nevinovat, mi se pare absurd? a spus Silvian Ionescu, invitat în studioul Observatorului.

?Ei au pornit un circ mediatic acolo şi eu trebuie să le răspund. Răspunsurile oficiale le-am pregătit pentru justiţie? a mai spus Ionescu. Acesta a adăugat că există un mandat internaţional de arestare pe numele său, însă acesta este ilegal, deoarece corpul victimei a fost ars înainte ca toate expertizele să fie făcute.

Observator

×
Subiecte în articol: singapore inchisoare
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close