Antena 3 CNN Actualitate Silvio Berlusconi ajunge luni în România: Se va întâlni cu Emil Boc şi Traian Băsescu

Silvio Berlusconi ajunge luni în România: Se va întâlni cu Emil Boc şi Traian Băsescu

Silvio Berlusconi ajunge luni în România: Se va întâlni cu Emil Boc şi Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
30 Mai 2011   •   09:35
Premierul italian Silvio Berlusconi soseşte luni în România, într-o vizită oficială de două zile.

Ş
eful executivului de la Roma va avea discuţii cu omologul său român Emil Boc, după care va participa la o intalnire interguvernamentală româno-italiană, alături de miniştri din cele două guverne, între care cei de interne şi miniştrii economiei.

Pe ordinea de zi se află, printre altele, situaţia comunităţii româneşti din Italia şi aderarea României la Spaţiul Schengen.

Marţi, Silvio Berlusconi se va întâlni la Palatul Cotroceni şi cu preşedintele Traian Băsescu.



Silvio Berlsuconi şi Traian Băsescu, cunoştinţe vechi

Relaţia lui Silvio Berlsuconi cu Traian Băsescu este una cu ştate vechi. La summitul NATO de anul trecut de la Lisabona, Traian Băsescu, Berlusconi şi preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy au fost protagoniştii unei scene extrem de controversate.

Imediat dupa fotografia de grup a liderilor din cele 28 de state membre, Traian Basescu a încercat să discute cu Nicolas Sarkozy. Liderul de la Palatul Elysee a părut deranjat de omologul său român şi a încercat să scape de acesta.

Evident uimit de atitudinea lui Sarkozy, preşedintele Băsescu a plecat şi a încercat să găsească sprijin la Silvio Berlusconi. Acesta din urmă a surprins pe toată lumea cu gestul său. Premierul italian şi-a dus degetul la tâmplă, de parcă ar fi sugerat că preşedintele francez este nebun.
 


Berlusconi, lider la gafe

Premierul italian, Silvio Berlusconi, este recunoscut pentru gafele sale publice. Fie că dansează, fie că face aluzii sexuale sau îşi dezvăluie admiraţia pentru sexul frumos, Berlusconi nu încetează să uimească.

În 2002, într-o poză de grup cu liderii Uniunii Europene, Berlusconi  i-a pus coarne unui ministru spaniol. Una dintre cele mai cunoscute gafe însă, este cea petrecută în urmă cu 2 ani când l-a caracterizat pe preşedintele american Barack Obama ca fiind " bronzat". 

Cu toate acestea Silvio Berlusconi este cel mai longeviv premier italian după cel de-al doilea război mondial.

 

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi România Emil Boc
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close