Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi de poziţia profesorilor în grila de salarizare

Sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi de poziţia profesorilor în grila de salarizare

Sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi de poziţia profesorilor în grila de salarizare
Sursa foto: sindicalisti
04 Iun 2009   •   15:49

Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi că reprezentanţii Guvernului nu pun educaţia în prima parte a grilei de salarizare. Secretarul general al FEN, Constantin Ciosu spune că dacă situaţia nu se rezolvă, conflictul de muncă poate reizbucni în orice moment.

Sindicaliştii nu sunt de acord cu diminuarea sporurilor şi solicită ca profesorii să primească în continuare salariu de merit şi gradaţie de merit. De asemenea, aceştia spun că în noua grilă de salarizare, profesorii sunt plasaţi foarte prost.

Nu este singurul lucru care îi nemulţumeşte pe sindicalişti. Aceştia spun că în unele judeţe, precum Galaţi, Suceava, Hunedoara, Sibiu, profesorii au fost anunţaţi că nu vor primi decît 75% din salariu.

Sindicatele din educaţie aşteaptă aplicarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50 de procente, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă prin care se bloca majorarea veniturilor.

Sindicaliştii vor avea marţi o ultimă întâlnire pe tema legii salarizării unice din sistemul bugetar cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi speră ca lucrurile să se poată rezolva.

Antena 3

×
Subiecte în articol: profesori
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close