Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului: "Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia"

Sindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului: "Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia"

Sindicaliștii de la Europol critică dur decizia șefului Poliției Capitalei privind utilizarea girofarului. Potrivit acestora, este o decizie aberantă, evidențiază prostia și va duce la întârzieri în misiuni.

Sindicaliștii din Poliție critică dur noile reguli de folosire a girofarului: "Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia"
Sursa foto: Spiegel.de.
de Gabriel Dano    |    15 Ian 2022   •   09:03

Decizia a fost luată după accidentul în care a fost implicată o mașină de Poliție și care a dus la decesul unei adolescente. Măsura are ca scop acoperirea incompetenței din Poliție, spun reprezentanții Europol.

„Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei. Când scaunul se clatină, apare disperarea și se evidențiază prostia. Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se "acoperă" cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident”, au scris, pe Facebook, sindicaliștii de la Europol.

Reprezentanții Europol afirmă că aceasta este o măsură ilegală.

„Printr-o dispoziție vădit ilegală, condiționează polițiștii care vor interveni la apelurile de urgență sau în alte situații limită, să comunice în prealabil dispecerului despre utilizarea girofarului, iar ulterior, acesta va introduce informațiile într-o aplicație proaspăt inventată. Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este "implementată" utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica”, au explicat cei de la Europol.

Sindicaliștii mai susțin că măsura va îngreuna munca polițiștilor și va provoca întârzieri în misiuni.

„O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie”, au precizat reprezentanții Europol.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, a anunțat vineri că polițiștii trebuie să informeze dispeceratele dacă au nevoie să folosească semnalele sonore.

„Ca și măsură urmează să intre în vigoare o dispoziție pe care am transmis-o deja tuturor subunităților, ca în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin stația radio către toți dispecerii pentru a se cunoaște la orice moment modalitatea și condițiile în care se deplasează autospecialele de poliție”, a spus Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitale.

Măsura a fost luată în urma accidentului de joi, din Sectorul 1, în care o mașina de poliție a lovit două fete. Una dintre acestea a murit, iar cealaltă a ajuns la spital.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close