Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele cer preşedintelui să nu promulge Legea Pensiilor. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legii (VIDEO)

Sindicatele cer preşedintelui să nu promulge Legea Pensiilor. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legii (VIDEO)

Sindicatele cer preşedintelui să nu promulge Legea Pensiilor. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Sep 2010   •   12:02

Proiectul Legii pensiilor adoptat de Camera Deputaţilor nu este acceptat de sindicate, care cer preşedintelui să nu promulge legea în această formă. În caz contrar, o vor ataca în justiţie şi se vor adresa şi organismelor internaţionale. Si Opoziţia contestă la Curtea Constituţională legea pensiilor proaspăt adoptată în Parlament.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" îi cere preşedintelui să nu promulge legea pensiilor. Sindicaliştii i-au adresat şefului statului o scrisoare deschisă în care prin care îşi explică obiecţiile avute la legea pensiilor.

În opinia sindicaliştilor, creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi le răpeşte, de fapt, oamenilor dreptul la pensie, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este cu 10 ani mai mică decât în alte state din Europa, unde limita de vârstă pentru pensionare este tot de până la 65 de ani.

PSD şi PNL contestă Legea Pensiilor la Curtea Constituţională. Opoziţia nu este de acord cu egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi, dar nici cu valoarea actuală a punctului de pensie.

Fostul preşedinte, Ion Iliescu, s-a întâlnit cu reprezentanţii pensionarilor din întreaga ţară.

Demersul opoziţiei este criticat de partidul aflat la guvernare.

Nici liberalii nu au scăpat de critici.

Reacţiile partidului democrat liberal vin după ce, în timpul dezbaterilor parlamentare pe legea pensiilor, partidele din opoziţie au acuzat Guvernul de laşitate.



Antena 3

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close