Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Adjunctul generalului Coldea, noi dezvăluiri incendiare. Care era adevărata relație cu șeful său

Sinteza Zilei: Adjunctul generalului Coldea, noi dezvăluiri incendiare. Care era adevărata relație cu șeful său

Sinteza Zilei: Adjunctul generalului Coldea, noi dezvăluiri incendiare. Care era adevărata relație cu șeful său
17 Sep 2017   •   21:32

Colonelul Daniel Dragomir a vorbit în exclusivitatea la Sinteza Zilei despre relația pe care a avut-o cu generalul Florian Coldea.

„Eu am fost încadrat în SRI în 20 august 2001, ca ofițer opertiv, pe profil antiterorist, ofițer de teren, în Unitatea antiteroristă. În cariera mea până la momentul pensiei pe care am înaintat-o în ianuarie 2013, coordonam activitatea acestei unități, eram general de brigadă. (...) Relația mea cu Coldea în 1997, tipicul arată că în momentul în care un student este în Academia de Informație face practică. Eu am făcut practică cu Coldea. Apoi până în 2005 mi-a fost șef, am lucrat în această perioadă direct cu el. În Irak eu am plecat la două zile după ce au fost răpiți jurnaliștii. S-a decis trimiterea a doi ofișeri, eu și încă un ofițer. (...) Acest mentorat nu a durat decât 18 ani, după care m-a arestat. Nu creau să intru în detalii privind relația personală. Era una bună și apropiată”.

Dragomir a adus și câteva fotografii pentru a arăta adevărata relație pe care a avut-o cu Coldea, despre care spune că a fost pentru el ca o familie.

„Cel mai bine este să explici și să arăți cum stăteau lucrurile decât să dezinformezi. Eram o familie, mergeam în diferite locații, am adus aceste fotografii ca să arăt că această relație era veche. Am petrecut Revelioane cu familia Coldea”.

Despre SRI Coldea

Daniel Dragomir a declarat că există și un video despre SRI, care a fost făcut de Antena 3. În film, generalul Coldea dă un interviu și din toți oamenii mai alege pe cineva, în penumbră. „Fosta dumneavoastră colegă, Anca Grădinaru, a fost recomandată de cineva. Acel interviu a avut loc în decembrie 2012, cu efortul SRI de a ieși în spațiul public. El mi-a transmis că Anca Grădinaru sprijină serviciul. Am făcut o diferență între acoperiții din media. Nu pot și nu am calitatea să dezvălui persoane care sunt acoperite. Pot să vă spun persoane care erau utilizate pentru obiectivele personale ale domnului Coldea. Când mă refer la perioada de final fac o distincție. Observ că în serviciu au loc evoluții, de asanare și curățare. Ca să facem o delimitare, în loc de SRI Coldea să folosim sintagma SRL Coldea și în beneficiul politic, dar și în beneficiul personal”.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close