Antena 3 Actualitate Sinteza zilei: Articolul din Constituție care ar împiedica un referendum pe tema amnistiei și grațierii

Sinteza zilei: Articolul din Constituție care ar împiedica un referendum pe tema amnistiei și grațierii

23 Ian 2017   •   22:44
Sinteza zilei: Articolul din Constituție care ar împiedica un referendum pe tema amnistiei și grațierii
Sursa foto: Foto: Antena 3

Andi Topală a postat pe Facebook motivul pentru care referendumul anunțat de Klaus Iohannis pe tema grațierii și a modificării legislației penale nu ar putea avea loc.

”ARTICOLUL 74 din Constituție (2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea”, a scris Andi Topală, pe Facebook, comentariul său fiind preluat și de Mugur Ciuvică, la Sinteza Zilei.

Mugur Ciuvică a arătat, la Sinteza Zilei, că cetățenii au drept de inițiativă legislativă, însă Constituția menționează că nu își pot exercita acest drept în privința grațierii. Prin urmare, dacă nu pot avea inițiativă legislativă pe tema grațierii, cum să îi întrebi la referendum daca vor grațiere, când nu se pot pronunța pe această temă, a întrebat Mugur Ciuvică, la Sinteza zilei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close