Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Ce riscă Băsescu dacă deconspiră un ofiţer acoperit

Sinteza zilei. Ce riscă Băsescu dacă deconspiră un ofiţer acoperit

Sinteza zilei. Ce riscă Băsescu dacă deconspiră un ofiţer acoperit
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Sep 2014   •   23:09

Preşedintele Traian Băsescu riscă demiterea, dar şi să fie acuzat de trădare dacă deconspiră un ofiţer acoperit.

Traian Băsescu a declarat, marţi, că este obligaţia sa să dezvăluie lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la alegerile prezidenţiale, afirmând că printre ei se află actuali sau foşti ofiţeri acoperiţi. Preşedintele a precizat că le va dezvălui identitatea dacă nu o vor face din propria iniţiativă, însă legile în vigoare interzic ofiţerilor acoperiţi să îşi divulge propriile identităţi.

Mihai Gâdea a prezentat, miercuri seară, la "Sinteza Zilei", un articol din noul Cod Penal care prevede sancţiuni dure pentru cei care divulgă informaţii secrete.

Art. 303 - Divulgarea informaţiilor secrete de stat

(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Deţinerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conţine informaţii secrete de stat, dacă poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close