Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Cel mai mare miracol al lumii, explicat de ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

Sinteza zilei. Cel mai mare miracol al lumii, explicat de ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

Sinteza zilei. Cel mai mare miracol al lumii, explicat de ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Apr 2019   •   21:45

Mihai Gâdea îl are invitat în această seară la "Sinteza Zilei" pe ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

ÎPS Ioan Selejan este considerat unul liderii spirituali ai generației noastre. A absolvit Școala Tehnică de Construcții din Oradea în anul 1971, a urmat apoi Facultatea de Instalații și Automatizări din București, pe care a absolvit-o în 1976. În perioada 1991-1994 s-a aflat la Institutul Biblic din Ierusalim, unde a obținut doctoratul în științe biblice, egiptologie și orientalistică.

"A dorit să facă regie de film, dar printr-o întâmplare divină primește o chemare și devine preot, teolog, duhovnic, dublu doctor în teologie. Toți cei care l-au cunoscut și îi cunosc activitatea mi-au vorbit în mod personal despre o iubire nețărmuită față de Dumnezeu și față de oameni, despre faptul că case pentru deținuți, despre faptul că a făcut un cabinet de telemedicină", a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

ÎPS Ioan Selejan a explicat ce s-a întâmplat în Joia Mare.

"În ziua de joi, Mântuitorul poruncește la doi dintre apostoli, lui Petru și lui Ioan: mergeți și îmi pregătiți cina de Paște. (...) Hristos, ca om și Dumnezeu, știa că Iuda îl va vinde și că totul se va petrece în acestă seară de joi.

Dacă l-ar fi trimis pe Iuda este posibil ca ostașii romani de la templu să fi mers să-l prindă pe Iisus în locul în care se afla înainte de Cina cea de Taină, înainte de a frânge pâine și de a spune 'Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu' și de a binecuvânta paharul când spus 'Beți, dintru acesta toţi, că acesta este Sângele Meu'. Noi astăzi am fi rămas, dacă Hristos ar fi fost prins înainte de Cină fără Sfânta Liturghie, dar mai ales am fi rămas fără pâinea cea de sus, fără euharistie, fără Trupul și Sângele Domnului din care se împărtășesc mii și milioane și sute de milioane de oameni", a explicat acesta.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close