Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Cine sunt viitorii diplomați ai Europei

Sinteza Zilei. Cine sunt viitorii diplomați ai Europei

Sinteza Zilei. Cine sunt viitorii diplomați ai Europei
18 Apr 2019   •   23:39

Timp de o săptămână, tinerii pasionaţi de o carieră diplomatică s-au reunit pentru a simula activitatea Parlamentului European. Teme precum egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi sau problema criptomonedelor au fost discutate, alături de alți tineri din Uniunea Europeană.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Parteneriat pentru Europa, în cadrul programului ”Model European Parliament”, la Colegiul ”Ion Neculce” din București.

Tinerii au dezbătut problemele curente în comisiile de specialitate, au propus soluții și chiar au votat.

O parte dintre elevii implicați și coordonatorul acestora au fost invitații lui Mihai Gâdea, joi, la ”Sinteza Zilei”.

”Organizația noastră se ocupă de educație civică și diplomație. Este un program vechi în Uniunea Europeană, fondat în urmă cu 25 de ani, noi am intrat cu drept deplin în 2010. De curând am început să facem și sesiuni naționale” a explicat Victor Drujnin, președintele Asociației Civilization’s Partnership.

”Tinerii au participat ca delegați, președinți de comisii. Delegații au participat în Comisii, în care au dezbătut probleme europene. E destul de greu să fii președinte, dar alături de colegele mele am reușit să organizăm această sesiune. Vrem să fim cât mai diplomatici putem și să simulăm Parlamentul European, au fost delegații din Italia și Cipru, așa că am ales să facem totul în limba engleză, deși era o sesiune națională” a explicat Evelyn Tănăsescu, cea care a avut rolul de Președinte al Parlamentului European.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close