Antena 3 Actualitate Sinteza zilei. Condamnată la 16 de închisoare, deşi era nevinovată. Povestea cutremurătoare a Vioricăi Vişan

Sinteza zilei. Condamnată la 16 de închisoare, deşi era nevinovată. Povestea cutremurătoare a Vioricăi Vişan

12 Ian 2017   •   23:14
Sinteza zilei. Condamnată la 16 de închisoare, deşi era nevinovată. Povestea cutremurătoare a Vioricăi Vişan
Sursa foto: foto: Sinteza zilei

Viorica Vişan are o poveste de viaţă cutremurătoare. În 1994, când avea 44 de ani, a fost chemată la Poliţie pentru o simplă declaraţie. S-a mai întors după zece ani.

Procurorii au arestat-o pentru o crimă de care nu era vinovată şi a fost condamnată definitiv la 17 ani de închisoare.
Cel care făcuse de fapt crima a recunoscut acest fapt abia cu doar câteva luni înainte ca femeia să fie eliberată din penitenciar.

Era deja prea târziu pentru femeia care a trecut timp de 10 ani printr-un coşmar nesfârşit. A sperat ca măcar în al doisprezecelea ceas statul român să-şi recunoască greşeala şi să o despăgubească pentru umilinţa şi chinurile prin care  a trecut.

Nu s-a întâmplat aşa. După ce a fost umilită în spatele gratiilor, umilinţa a continuat şi după eliberare. Statul a considerat că suma de 40 de lei lunar e suficientă pentru cei 10 ani răpiţi de sistemul defect.

Viorica Vişan a vorbit, joi seara, la ''Sinteza Zilei'', despre experienţa cutremurătoare prin care a trecut în penitenciar.

Femeia mai are o singură dorinţă acum. Să aibă o bătrâneţe liniştită. Dar, ar vrea să aibă ocazia să-l privească în ochi pe procurorul care a trimis-o nevinovată în spatele gratiilor şi să-l întrebe dacă doarme bine.

Mihai Gâdea i-a dat o veste excelentă Viorică Vişan chiar în timpul emisiunii, în direct. Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) o va sprijni să îşi găsească dreptatea.

''FACIAS, care luptă împotriva abuzurilor statului vă oferă un avocat să lupte pentru dumneavoastră şi să vă câştigaţi drepturile'', i-a spus Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close