Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Cum au ajuns cel puţin 100 de milioane de euro în buzunarele unor firme portocalii

Sinteza zilei: Cum au ajuns cel puţin 100 de milioane de euro în buzunarele unor firme portocalii

Sinteza zilei: Cum au ajuns cel puţin 100 de milioane de euro în buzunarele unor firme portocalii
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2014   •   23:25

Mihai Gâdea a continuat, în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei" seria dezvăluirilor privind sumele uriaşe de bani împărţite firmelor apropiate regimului Băsescu, arătând cum au fost prăduite de Vasile Blaga şi Elena Udrea, prin Agenţia Naţională pentru locuinţe, cel puţin o sută de milioane de euro, între 2009 şi 2011.

În perioada august 2009 - decembrie 2011, dintr-un total de 153 de contracte publice acordate de ANL, 67 au ajuns în buzunarele unor firme portocalii.

Unul dintre privilegiaţii acestor contracte a fost omul de afaceri botoşănean Victor Mihalachi, apropiat al fraţilor Gheorghe şi Cătălin Flutur.

Cele două firme ale sale deţin recordul contractelor atribuite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe: de 10 ori au obţinut lucrări pentru care au negociat fabuloasa sumă de 76 de milioane de lei.

Alte 5 contracte au fost câştigate de firma lui Ştefan Dimitriu, care deţinea, pe vremea guvernării Boc, funcţia de preşedinte al filialei judeţene a UNPR.

Lista firmelor apropiaţilor Elenei Udrea şi ai lui Blaga conţine alte zeci de nume. Toate aceste societăţi au scos din bugetul statului, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Locuinţe peste 100 de milioane de euro, într-un interval mai mic de doi ani.

Printre cei care au administrat ANL în perioada în care Elena Udrea conducea ministerul s-a numărat un anume Jean Vraciu, membru de vază al PDL Vrancea şi fin al consilierului prezidenţial Răzvan Murgeanu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării.

×
Subiecte în articol: vasile blaga Elena Udrea
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close