Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Documentul secret care îl îngroapă pe procurorul-vedetă al DNA

Sinteza zilei: Documentul secret care îl îngroapă pe procurorul-vedetă al DNA

Sinteza zilei: Documentul secret care îl îngroapă pe procurorul-vedetă al DNA
05 Iul 2017   •   21:31

Mihai Gâdea a dezvăluit, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, un document secret cu antetul Ministerului Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Penitenciarul Craiova, în care se vorbește despre o ilegalitate comisă de procurorul vedetă al DNA, Jean Nicolae Uncheșelu, în timp ce activa în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

”În anul 2013, folosindu-se de calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Uncheșelu Jean Nicolae l-a sunat pe numitul Niță Cezar Cătălin zis Cezărică, funcționar în cadrul Biroului Executorului Judecătoresc Ionașcu Cosmi Florin din Circumscripția Judecătoriei Craiova și i-a solicitat să vină la biroul său. În cadrul discuției purtate, Uncheșeku Jean i-a solicitat lui Niță Cezar să achite suma de de 10.000 de lei pentru renunțarea la contestația la executare ce s-a aflat pe rolul Judecătoriei Craiova. (...) În cadrul dosarului, Niță Cezar Cătălin era adjudecatar al unui bun imobil. Niță Cezar Cătălin a fost chemat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în mod abuziv, fără ca acesta să aibă o calitate în dosarul menționat”, se arată în documentul făcut public de Coaliția Românilor din Statele Unite care luptă împotriva Corupției.

Potrivit notei secrete, Niță Cezar Cătălin a mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unde s-a prezentat sub numele de Niță Cătălin. În prealabil, jandarmul a fost atenționat de procurorul Uncheșelu să nu îl noteze în registrul de acces în instituție, însă acesta i-a notat datele de stare civilă și l-a condus la procuror, lucru care l-a înfuriat pe procurorul Uncheșelu.

Președintele Romanian Community Coalition, părintele Chris Terheș, a vorbit, la Sinteza Zilei, despre cum a ajuns în posesia acestui document și despre plângerea pe care a depus-o deja la Parchetul General în legătură cu aceste fapte.

”Acum e oportunitatea Parchetului General și a procurorului general să dovedească că respectă principiul legalității și caută să apere ordinea de drept”, a spus acesta, la Antena 3.

Părintele Chris Terheș a subliniat că un om cu astfel de trecut poate fi vulnerabil în momentul în care se află într-o funcție de putere.

”Dacă superiorii lui au știut de aceste informații, vă dați seama în ce situație e pus omul ala. DIn acest motiv e important ca lucrurile să fie tratate cu profesionalism”, a mai spus Chris Terheș.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close