Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: ÎCCJ anulează o sentință a Cameliei Bogdan într-un mega-dosar

Sinteza zilei: ÎCCJ anulează o sentință a Cameliei Bogdan într-un mega-dosar

Sinteza zilei: ÎCCJ anulează o sentință a Cameliei Bogdan într-un mega-dosar
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
05 Iul 2017   •   22:29

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti dosarul în care fostul magistrat Camelia Bogdan a pus sechestru pe averea a doi notari, printre care se află şi Jean Andrei, soţul preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei. 

În mai 2016, Camelia Bogdan, la acea vreme judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a decis punerea sub sechestru a averilor deţinute de doi notari - Jean Aurel Andrei şi Lidia Seceleanu, într-un dosar penal în care aceştia nu aveau nicio calitate procesuală. În dosarul respectiv sunt judecaţi oamenii de afaceri Cristian Fughină (patronul Ultra Pro Computers) şi Laszlo Kiss, pentru un prejudiciu de 10 milioane euro. 

Camelia Bogdan a stabilit atunci luarea măsurii asiguratorii a popririi până la concurenţa sumei de 212.971 lei în cazul notarului Jean Aurel. Mai mult, Camelia Bogdan a decis extinderea sechestrului şi asupra averii şefei Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, soţia notarului Jean Aurel Andrei. 

Contactat telefonic la Sinteza Zilei, de la Antena 3, notarul Jean Andrei a vorbit despre acest dosar și despre neregulile sesizate inclusiv de magistrații de la ÎCCJ.

”Ceea ce m-a frapat a fost că obiectul dosarului a fost unul penal, care viza o spălare de bani. În faza de urmărire penală nu am fost deranjați, nu ne-au cerut acte și, brusc, în faza de judecată, judecătorul cere explicații cu privire la autentificarea unor contracte în contextul în care obiectul cauzei nu reprezenta acest lucru”, a spus notarul Jean Andrei, la Antena 3.

Notarul Jean Andrei a anunțat că va depune plângere penală împotriva Cameliei Bogdan, în această speță.




 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Camelia Bogdan
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close