Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Interviu-eveniment cu medicul personal al premierului Israelului, românul Herman Berkovits

Sinteza zilei. Interviu-eveniment cu medicul personal al premierului Israelului, românul Herman Berkovits

Sinteza zilei. Interviu-eveniment cu medicul personal al premierului Israelului, românul Herman Berkovits
Sursa foto: foto: captura Antena 3
06 Dec 2018   •   00:00

Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, și unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul științelor medicale, i-a acordat, miercuri, un interviu exclusiv lui Mihai Gâdea.

Citește și: Ediție istorică "Sinteza Zilei". Mihai Gâdea, față în față cu Benjamin Netanyahu

Herman Berkovits a venit în platoul "Sinteza Zilei" cu soția sa, Elisabeta Berkovits, alături de care aniversează, chiar în acest ani, 48 de ani de căsnicie.

Mihai Gâdea: Când l-ați cunoscut prima dată pe premierul Netanyahu?

Herman Berkovits: Premierul Netanyahu a apărut în viața noastră în urmă cu 24 de ani când i s-a născut fiul care se numește Avner. Într-o zi mi-a dat un telefon și mi-a zis: 'Am auzit de dumneata, ești un medic foarte bun. Te rog foarte mult, consultă-l pe fiul meu care a plâns toată noaptea.

Am consultat copilul, l-am tratat, s-a vindecat și de atunci, de 24 de ani, suntem împreună la bine și la rău.

Mihai Gâdea: Cum v-a propus mare Netanyahu să fiți și medicul lui?

Herman Berkovits: Eu tratez deja trei generații de pacienți. Noi ne-a legat foarte mult ca prieteni, cu timpul. Adică, trebuie să ai încredere și în medic și el trebuie să fie devotat pacientului.

Și am devenit nu numai medicul, ci și prietenul lor. Noi suntem prieteni extraordinari de buni, nu numai cu domnul Netanyahu, ci și cu soția și copiii. Se consultă cu mine în diverse probleme, pentru că eu îi iubesc pe ei. Și ei ne iubesc pe noi foarte mult și știu că suntem români.

Citește și: Premierul israelian, declarație surprinzătoare: Când veți muta ambasada la Ierusalim, vom veni cu covorul roșu

Interviul integral, aici:

Herman Berkovits s-a născut în Maramureș, la Târgu Lăpuș, în 1947 a terminat Facultatea de Medicină la Cluj. A emigrat în Țara Sfântă acum mai bine de patru decenii, dar nu a uitat niciodată țara în care s-a născut.

A devenit flacăra vie a relațiilor dintre România și Israel și un membru marcant al comunității românești. Este medic specialist pediatru și conduce propria clinica de medicină pediatrică și generală în Ierusalim.

Este consul onorific al României în Israel. Specializat în pediatrie, Herman Berkovits a fost mai întâi medicul copilului lui Netanyahu, pe când actualul premier era adjunctul ministrului de Externe israelian. Soţia sa i-a învăţat pe copiii lui Netanyahu să cânte la pian.

Herman Berkovits a plecat din România în 1975 din cauza regimului Ceauşescu. Absolvent al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, specializarea pediatrie, Herman Berkovits şi-a clădit o carieră în Israel, devenind unul din cei mai recunoscuţi medici în ţara sa de adopţie.

Era medic pediatru în Israel când Benjamin Netanyahu, adjunctul Ministerului de Externe la acea vreme, i-a propus să se ocupe de sănătatea celui de-al doilea fiu al său. Berkovits a reuşit să-i câştige încrederea lui Netanyahu, devenind medicul întregii familii.

După 24 de ani de când are grijă de sănătatea lui Benjamin Neanyahu, Herman Berkovits nu este doar medicul unuia dintre cei mai influenţi oameni ai Planetei, ci şi un foarte bun prieten de familie.

A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. În aprilie 2018 a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă (fără renumeraţie).

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close