Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Ion Cristian Roman, lecție fabuloasă despre cum să împarți bucurie

Sinteza zilei. Ion Cristian Roman, lecție fabuloasă despre cum să împarți bucurie

Sinteza zilei. Ion Cristian Roman, lecție fabuloasă despre cum să împarți bucurie
Sursa foto: foto: Antena 3
12 Iun 2019   •   22:50

Un taximetrist bucureştean aduce zâmbetul pe chipul copiilor bolnavi de la spitalele Marie Curie și Grigore Alexandrescu. De câte ori are ocazia, Ion Cristian Roman se costumează în diferite personaje şi le citeşte poveşti celor mici.

Mai mulţi voluntari s-au alăturat cauzei lui, iar acum lucrează în echipă. Iarna este Moş Crăciun de iarnă, iar primăvara este Iepuraşul de Paşte care aduce dulciuri, jucării şi poveşti.

A început să ofere bucurie celor din jur cu bomboane. Mai întâi le dădea celor care se urcau în taxiul lui. A înfinţat apoi Asociaţia Taxiul cu Bomboane pentru a face mai uşor faptele bune.

"E un personaj foarte aparte în București. Atât de aparte încât trebuie să te oprești pentru câteva minute să vezi ce caracter, ce peronalitate și mai ales ce bunătate. A avut eșec cu afacerile sale, a falimentat, s-a confrunta cu o boală foarte complicată, motiv pentru care a fost în situația să ajungă taximetrist.

Dar chiar și după problemele majore din viața lui a găsit niște resurse interioare încât chiar și cu taxiul să găsească câteo bucurie pentru cei care urcau în mașina sa. Era cunoscut ca Taxiul cu bomboane.

Dar, pornind de aici s-a gândit că de fapt copiii ar merita ceva mai mult decât o bomboană într-un taximetru. A mers la spital, a încercat să-i bucure și de fiecare dată a reușit.

A creat o platformă de 100 de voluntari care fac același lucru ca și el. Un om fabulos, care a înțeles că menirea lui este ceva mai importantă în viață", a spus Mihai Gâdea.

Lecția pe care ne-o dă Ion Cristian Roman este despre mai mult decât ambiția de a continua când viața te lovește. Nu numai că și-a găsit un scop care bucură zeci de copii, dar i-a inspirat și îi inspiră și pe alții.

Pe Ion Cristian Roman îl puteți contacta pe www.taxiulcubomboane.ro.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close