Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Mihai Gâdea, interviul anului. Povestea cutremurătoare a lui Decebal Traian Remeș

Sinteza zilei. Mihai Gâdea, interviul anului. Povestea cutremurătoare a lui Decebal Traian Remeș

Sinteza zilei. Mihai Gâdea, interviul anului. Povestea cutremurătoare a lui Decebal Traian Remeș
16 Noi 2016   •   20:57

Fostul ministru al finanţelor, Decebal Traian Remeş, este invitatul lui Mihai Gâdea la ''Sinteza Zilei''.

Află în exclusivitate la ''Sinteza Zilei'', cel mai urmărit talk-show de televiziune din România, ce ascunde iadul prin care a trecut, dar şi cum este gustul dreptăţii după mulţi ani de umilinţe.

Urmăreşte Antena 3 LIVE, AICI.

Decebal Traian Remeş a câştigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul "Caltaboşul".

Magistraţii de la Instanţa Supremă au decis ca Remeş să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, pe atunci şefa ştirilor TVR.

Totodată, Decebal Traian Remeş l-a chemat iniţial în judecată şi pe fostul preşedinte, Traian Băsescu, dar instanţele au decis că acesta nu avea calitate procesuală.

În octombrie 2007, în timpul anchetei DNA în dosarul "Caltaboşul", postul public a difuzat imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urma îi dă un plic, precum şi înregistrari audio referitoare la unele licitaţii.

Decebal Traian Remeș a povestit, în exclusivitate la ''Sinteza Zilei'', cum a ajuns filmulețul respectiv să fie difuzat la TVR, iar apoi pe toate posturile TV din România și cine a pus la cale această operațiune.

''Au fost patru procurori implicați în această lucrare magnifică. Variantele considerate de procurori au fost distruse de către un ofițer de poliție judiciară care recunoaște prin nota explicativă dată Inspecției Judiciare acest lucru'', a spus Remeș.

Fostul ministru de finanțe a explicat ce stategie au folosit procurorii ca să se asigure că îl vor trimite după gratii, deși filmările pe care s-a bazat dosarul nu erau valabile în instanță.

''Vreau să subliniez: nicio înregistrare nu poate fi făcută decât împotriva unor oameni care se afllă în curs de cercetare penală. Înregistrările în ceea ce mă privește se opresc în 23 septembrie 2007, cercetarea penală împotriva mea începe în 28 ianuarie 2008. Nicio înregistrare scursă spre public, după legea română, nu mai poate fi folosită în instanță'', a spus acesta.

Remeș a arătat în continuare ce a făcut fostul președinte al României, Traian Băsescu, ca filmările cu el să fie acceptate ca probe de judecători.

Fostul ministru de Finanţe, Decebal Traian Remeş, a vorbit la ''Sinteza Zilei' despre calvarul prin care a trecut în spatele gratiilor şi despre abuzurile care se petrec acolo. Penitenciarul din Baia Mare trebuie să îi plătească 16.000 de lei daune morale după ce acesta a câștigat procesul în care a reclamat condițiile precare de detenție.

Înainte de a povesti de ce consideră că în penitenciar a întâlnit iadul, Remeș a ținut să facă un îndemn pentru cei aflați în prezent în spatele gratiilor.

''Eu am câștigat 45,60 de lei pe zi de detenție, ceea ce înseamnă 130 de lei pe deținut/an, ceea ce înseamnă circa 110.000 de euro. Îi îndemn pe toți deținuții din România să ceară satisfacție pentru condiții. M-am plâns, mă plâng și a fost crunt, a fost iad, dar alții care au stat în același penitenciar au avut condiții mult mai becisnice'', a spus el.

×
Subiecte în articol: Decebal Traian Remes Sinteza Zilei
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close