Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Oamenii lui Vladimir Putin cuceresc Moldova?

Sinteza Zilei: Oamenii lui Vladimir Putin cuceresc Moldova?

Sinteza Zilei: Oamenii lui Vladimir Putin cuceresc Moldova?
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Oct 2015   •   00:02

Dupa invadarea estului Ucrainei si anexarea Crimeei, agentii Moscovei vor sa ingenuncheze (din nou) si Basarabia (Republica Moldova). 

 
Situatia devine dramatica la Chisinau, acolo unde fortele pro-romanesti sunt din nou asaltate din toate partile de agentii Rusiei: partide, politicieni, miliardari – toti finantati de noul KGB.
 
Va cadea o noua cortina de fier pe Prut?
 
Liderii moldoveni pro-ruși Igor Dodon și Renato Usatîi au dat startul așa-numitului “plan B”, cerându-le susținătorilor lor să ocupe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, astfel că multe dintre cele circa 300 de corturi care erau amplasate până acum pe trotuare au fost mutate pe carosabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează sâmbătă Unimedia, care adaugă că cei doi amenință acum cu paralizarea drumurilor naționale.
 
Subiectul a fost abordat de Radu Tudor, pe blogul său, şi discutat în ediţia de duminică a emisiunii Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea, la Antena 3. 
 
Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, a explicat că acţiunea 
 
"E nevoie de un context mai larg. Ucraina începe să reducă tensiunea. Se discută că imediat se scoate armamentul greu, ceea ce trebuia să se întâmple demult. În Ucraina lucrurile par să se îndrepte spre normal, sancţiunile occidentale sunt legate în primul rând de Ucraina şi de îndplinirea acordului din februarie. Acolo ne îndreptăm spre un happy end. În acelaşi timp, se deschide un nou front în Siria, unde sunt probleme mari, pentru că adevăratul scop al ruşilor este să îl salveze pe Assad şi, în acest context, se acţionează deschis pe Moldova."
 
"Moldova nu putea să fie abordată atâta timp cât Ucraina era în flăcări, pentru că nu mai era acceptată. Şi în momentul de faţă lucrurile par să meargă spre bine în Ucraina, s-a deschis chestia din Siria şi acum toată lumea se uită acolo şi în momentul de faţă apare o chestie "independentă", cu cetăţeni, cu steaguri, că oamenii nu mai suportă greutăţile. Şi aţi văzut că vorbim de mase de manevre. Ocuparea centrului oraşului s-a folosit şi în urmă cu 26 de ani şi iată că se întâmplă şi acum", a explicat Paşcu. 
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close