Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Părintele Emil Cărămizaru, lecția bucuriei pentru sufletul împovărat

Sinteza Zilei. Părintele Emil Cărămizaru, lecția bucuriei pentru sufletul împovărat

A alinat suferințele multor bolnavi, s-a rugat atât pentru cei aflați în situații grele, cât și pentru cei sănătoși, și nu a uitat să aducă mângâiere bătrânilor și copiilor aflați în centre sociale sau copiilor bolnavi de cancer. Constant merge și le duce alimente, dulciuri, jucării și se roagă pentru ei și pentru familiile lor. 

Sinteza Zilei. Părintele Emil Cărămizaru, lecția bucuriei pentru sufletul împovărat
Sursa foto: foto- captură Antena 3
24 Dec 2019   •   00:08

Părintele prof. dr. Emil Cărămizaru, Parohul Bisericii "Sf. Gheorghe - Nou" din București, a vorbit la Sinteza Zilei despre miracole, despre ce înseamnă credința în Dumnezeu și despre calea spre mântuire. 

"Problema oamenilor de astăzi este și problema lor de ieri și, din nefericire, poate și de mâine pentru că singurătatea, într-adevăr, este atât de dureroasă. Însă, omul care intră în comuniune cu sufletele căutătoare de Dumnezeu nu mai este singur, iese din această zonă a depresiei și singurătății pentru că se întâlnesc cu Dumnul, care oricum e alături de ei. 

Mi-a venit acum în minte o povestioară inspirată din realitate, spusă de cineva care l-a întâlnit pe părintele Arsenie Papacioc, atunci când era în temniță. A fost pus undeva la izolare ca să scape de el. Și acolo, stând mai multe nopți în întuneric și frig, a căzut într-o oarecare deznădejde ca om fiidcă orice om poate atinge și fundul prăpastiei ca să privească mai abitir spre cerul senin. Și a spus "Doamne, unde ești? Căci eu pentru tine sufăr aici". Și atunci, Mântuitorul i s-a arătat părintelui, îmbrăcat în zeghe și cu lanțuri la picioare, și i-a spus: "Arsenie, sunt aici lângă tine, sufăr alături de tine. Când l-au scos din locul acela întunecos și rece era senin și cald și se mirau chinuitorii lui cum de a putut să rămână în viață. Aceasta este credința". 

Sinteza Zilei. Părintele Emil Cărămizaru, lecția bucuriei pentru sufletul împovărat

×
Subiecte în articol: Emil Cărămizaru Sinteza Zilei
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close