Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Propaganda lui Băsescu, alimentată din banii pe care românii i-au plătit pentru asigurări de maşini şi locuinţe

Sinteza zilei: Propaganda lui Băsescu, alimentată din banii pe care românii i-au plătit pentru asigurări de maşini şi locuinţe

Sinteza zilei: Propaganda lui Băsescu, alimentată din banii pe care românii i-au plătit pentru asigurări de maşini şi locuinţe
18 Feb 2014   •   21:59

Mihai Gâdea a arătat, în ediţia de marţi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", că scandalul asigurărilor, declanşat prin acţiunea Autorităţii de Supravghere Financiară, dezvăluie cum a fost alimentată propaganda lui Traian Băsescu, din banii pe care românii i-au plătit pentru asigurări de maşini şi locuinţe.

Gâdea a arătat că, potrivit raportului ASF, preşedintele ASTRA Asigurări, Dan Adamescu, a ţinut în viaţă publicaţia România Liberă, cu împrumuturi fabuloase. Doar în ultimii trei ani au fost pompaţi 22 de milioane de euro în România Liberă.

Un control al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a descoperit nereguli în gestionarea fondurilor, preşedintele autorităţii, Dan Ruşanu spunând că un fost şef al Comisiei de Supraveghere în Asigurări (CSA), a protejat societatea lui Dan Adamescu şi că în ultimii 5 ani, la ASTRA nu prea au fost făcute controale.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui ASF,  împrumuturile intragrup au reprezentat pentru societatea Astra de asigurări 110 milioane de roni (lei) din care circa 102 milioane, mai mult de 90%, au mers către societatea Media Holding, cunoscută sub numele de România Liberă.

"În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea onora obligaţiile. O locuinţă sau RCA nu sunt evenimente majore", a declarat Dan Radu Ruşanu.

×
Subiecte în articol: astra asigurari ASF Sinteza Zilei
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close